GSP prozradil, že byl připraven kývnout na výzvu od Khabiba, ten ale nečekaně změnil plány

GSP prozradil, že byl připraven kývnout na výzvu od Khabiba, ten ale nečekaně změnil plány zdroj: Profimedia

Mohl to být jeden z největších soubojů v dějinách MMA. A v jednom momentě k němu zbýval už nejspíš jen poslední krok. Přesto to nakonec nedopadlo.

Georges St. Pierre je jedním z mála bojovníků, kterým se podařilo odejít na vrcholu. Po dlouholetém kralování ve váze do 77,1 kg se na konci roku 2013 vzdal šampionského pásu s tím, že si potřebuje dát na neurčitou dobu pauzu. Do oktagonu se pak vrátil až po čtyřech letech, aby Michaela Bispinga připravil o titul střední váhy. Kvůli problémům s ulcerózní kolitidou se ho ale krátce poté opět vzdal a nebylo jasné, zda ho ještě někdy uvidíme zápasit.

Pár měsíců na to se na vrchol lehké váhy probojoval Khabib Nurmagomedov a dával hned od začátku najevo, že by měl o střet s legendou zájem. GSP nejprve odmítl, později ale vyjádřil přání změřit síly s vítězem očekávaného duelu Nurmagomedov vs. McGregor. To mu ale šéf UFC Dana White nedovolil, protože nechtěl, aby jim zničil jednu z největších hvězd a následně opět ukončil kariéru, což tedy nakonec udělal bez zápasu.

Velkolepý comeback proti Khabibovi ale stále visel ve vzduchu a jak GSP nyní prozradil, v jeden moment chyběl doslova jen poslední krok.

"Říkal jsem si, že by to byl jediný zápas, kvůli kterému bych se vrátil. A vzpomínám si na jeho poslední duel, když bojoval s Justinem Gaethjem. Každý mi říkal, i z jeho týmu mi říkali – Buď připraven, protože tě vyzve," rozpovídal se GSP v podcastu Full Send. "Takže jsem si myslel, že se vrátím z důchodu. Měl jsem motýly v břiše, říkal jsem si – sakra, když už jsem si myslel, že jsem skončil, tak mě zase vtáhnou rovnou zpátky. A pak si Khabib vzal mikrofon a ukončil kariéru. To nikdo nečekal."

Ani tohle ale nebyla konečná. Šéf UFC totiž zřejmě usoudil, že už nemá co ztratit a o zápas Khabiba se Saint Pierrem začal mít zájem. Mohl totiž z důchodu přilákat zpátky rovnou dvě obrovské hvězdy. GSP dokonce prozradil, že mu White zavolal a tvrdil, že Khabib už na nabídku zápasu s ním kývnul. To se ale nakonec ukázalo jako lež a oba bojovníci si užívají vytouženého sportovního důchodu. Kanadský fighter koneckonců opakovaně prohlásil, že sice neustále trénuje, zápasení ale neměl nikdy rád. Khabib dokonce omezil i své trenérské aktivity a cestování mimo Dagestán, aby mohl víc času trávit s rodinou.

Zdroje:  YouTube - Full Send Podcast

Nejnovější články