Hasbulla podepsal smlouvu s UFC! Bojovat ho ale zatím neuvidíme

Hasbulla podepsal smlouvu s UFC! Bojovat ho ale zatím neuvidíme Dana White a Hasbulla během UFC 267 v Abú Dhabí | zdroj: Profimedia

Hvězda sociálních sítí Hasbulla Magomedov se překvapivě upsal UFC. V kleci ho ale s největší pravděpodobností neuvidíme, věnovat by se měl hlavně promování akcí a natáčení videí.

Hasbulla Magomedov, 20letý Dagestánec trpící dwarfismem, se v době koronavirové krize stal virální senzací na sociálních sítích. Ani ne metr vysoký mladík si získal popularitu zejména díky videím, v nichž napodoboval svého krajana Khabiba Nurmagomedova při parodické tiskové konferenci se svým rivalem Abdu Rozikem, jenž trpí podobným genetickým postižením.

Na rozdíl od mnoha podobných tvůrců, kteří po rychlém nabytí slávy zakrátko zmizeli v propadlišti dějin, se ale Hasbulla dokázal v prostředí sociálních sítí silně etablovat, zvláště pak v komunitě okolo MMA. Spřátelil se s mnoha bojovníky, mimo samotného Khabiba také s Islamem Makchachevem nebo nedávno v rámci svého turné po Austrálii se současným šampionem pérové váhy Alexandrem Volkanovskim, a osobně se poznal také se šéfem UFC Danou Whitem. Ten jej dokonce pozval na speciální místo po svém boku na UFC 267, které se konalo v Abú Dhabí.

Hasbullovy návrhy na uspořádání zápasu s Abdu Rozikem pod křídly UFC sice nepadly na úrodnou půdu, přesto se teď jeho kontakty a popularita pořádně vyplatila. Podle instagramového příspěvku novináře Igora Lazorina si Dagestánec splnil sen a stal se součástí nejslavnější MMA organizace:

„Tohle je bomba! Hasbulla podepsal pětiletý kontrakt s UFC! Zatím je v plánu účast na turnajích a mediální aktivity. O přesné částce se nebudeme bavit, ale moc bojovníků takové peníze nedostává. Zatím žádné zápasy, ale...“

Jak přesně bude spolupráce vypadat není zatím jasné, ale je pravděpodobné, že kromě zmíněných účastí na turnajích bude Hasbulla pokračovat ve vytváření videí s tematikou MMA, akorát nově pod oficiální hlavičkou UFC. Těšit se nejspíše můžeme také na další twitterové a instagramové přestřelky s Conorem McGregorem. Hasbulla se do slavného zápasníka občas strefuje, když například nedávno zveřejnil video, ve kterém nahání po dvorku kuře pojmenované právě po McGregorovi. Conor se ale neostýchá pálit nazpět. Na konci srpna na Twitteru napsal:

„Rád bych toho malého kr**la Hasbullu kopnul na branku. Kolik by stálo, aby mi ho někdo nahrál na volej? Dávám si za cíl zaskórovat s ním někdy trojku,“ napsal v jednom z příspěvků, za což sklidil v MMA komunitě poměrně velkou kritiku. Na pomoc malému Dagestánci pak přispěchal například Alexander Volkanovski: „Nejdříve se budeš muset dostat přese mě. Nech mého kámoše na pokoji.“
V prostoru sociálních sítí ale Hasbulla nejspíše žádnou pomoc nepotřebuje a z celé situace dokázal vytěžit další vtipné video. Minimálně na internetu tak slavného Ira porazit dokáže.


V rámci nové spolupráce se malý Dagestánec určitě ukáže na turnaji UFC 280 v Abu Dhabí, kde nejspíše opět zasedne na čestném místě u klece a bude tak moci z první řady fandit svému kamarádovi Islamu Makchachevovi v jeho titulovém souboji proti Charlesi Oliveirovi.

Zdroje:  Twitter , Instagram Igor Lazorin

Nejnovější články