Hlavní zápas UFC 300 byl odhalen, čeká nás souboj o trůn polotěžké váhy

Hlavní zápas UFC 300 byl odhalen, čeká nás souboj o trůn polotěžké váhy Tvrdý levý hák Alexe Pereiry posílá Jiřího Procházku k zemi. | zdroj: Getty Images

Spousta fanoušků MMA spekulovala o tom, že se na hlavní kartě jubilejního třístého turnaje UFC objeví jména jako McGregor, Nurmagomedov nebo Jones. Toho se ale nedočkají.

V posledních pár týdnech na sociálních probíhaly nekonečné spekulace o tom, kdo bude vévodit turnaji UFC 300. Nejprve se poměrně logicky očekávalo, že to bude zápas McGregor vs. Chandler. Bývalý dvojnásobný šampion už má sice ta nejlepší léta za sebou, ale pořád je tím největším tahákem, který má organizace v rukávu. 

Po dlouhých spekulacích se ale zjistilo, že na Conorův další zápas si budeme ještě nějakou dobu muset počkat. Na to plynule navázaly spekulace o tom, že se do klece naposledy vrátí Khabib Nurmagomedov, proti kterému by se postavil neméně legendární GSP. To jen podpořily slova, která prohlásil Javier Mendez: “Když nezápasí, netrénuje se mnou, nikdy předtím to nedělal. Teď se mnou ale trénuje.” Ten ale rychle ujasnil, jak se věci mají, a spekulacím o Orlově návratu rychle zatl tipec. 

Je uvěřitelné, že by UFC skutečně o tento souboj usilovalo. V té samé době totiž na povrch vyplynula informace o tom, že Khabib odmítl nabídku v řádu desítek milionů dolarů, což jsou peníze, které nejspíše ani on jen tak na stole nenajde. 

Vše ale nakonec skončilo jen u spekulací a fanoušci netušili, co si mají myslet. Spousta z nich se bála, že hlavním zápasem celé karty bude duel Leon Edwards vs. Belal Muhammad, který by sice rozhodl o tom, kdo se ujme pásu ve welterové váze, ale ani jeden ze zápasníků nemá zrovna dvakrát atraktivní styl boje. Pár dní zpátky na internetu začala vyplouvat informace o tom, že Edwards se skutečně v hlavním zápase ukáže, ale proti němu se postaví Chimaev, který se rychle stává jednou z největších hvězd UFC. Čečenský vlk ale vše rychle odmítl, když prohlásil, že tak blízko Ramadánu bojovat nehodlá.

Čekalo se, zda UFC hlavní zápas neoznámí během finále Superbowlu, ale nestalo se tomu tak. Dana White ale slíbil, že tak učiní po turnaji UFC 298. Nakonec ale odhalil duel, který je pro mnohé zklamáním. Ne, protože by se od něj nedala očekávat kvalitní akce, ale chybí v něm legendární jméno, které je pro jubilejní eventy většinou samozřejmostí. O titul se v polotěžké váze utkají Jamahal Hill, který se ho předtím kvůli zranění zřekl, a Alex Pereira, který pás získal na podzim, když se mu přes kontroverzní ukončení podařilo vypořádat s Jiřím Procházkou.

Čeká nás tedy vysoká škola postoje, ve které se předvedou dva mistři knockoutů. White se o celém zápase vyjádřil následovně: “Alex Pereira je prvním zápasníkem, který se stal šampionem ve střední i polotěžké váze.  K získání titulu ve střední váze mu stačila nejkratší doba v historii organizace a k získání titulu šampiona ve druhé váhové kategorii potřeboval nejmenší počet zápasů.”

“Hill ve svém posledním zápase porazil bývalého šampiona Glovera Teixeiru, kterému zasadil 232 úderů. To je rekord polotěžké váhy. Je prvním absolventem Dana White's Contender Series, který získal titul.  Stejně jako Pereira je to kickboxer světové třídy s pořádnou sílou. V každém z posledních čtyř zápasů získal bonus a čtyři z posledních pěti vítězství v UFC získal knockoutem. Mohu zaručit, že tento zápas bude absolutní válkou.” 

Pereira se k zápasu zatím vyjádřil jen v rodné portugalštině. Hill na sociálních sítích reagoval stručně a jasně: “Král je zpátky. Jdu si vzít, co mi patří. UFC 300, bude se psát historie.” V rozhovoru pro TNT Sports ale prozradil, že byl duel domluven během posledních 24 hodin, kdy mu šéfové zavolali, zda by nebyl schopný nastoupit. Vedení tedy očividně usilovalo o jiný fight. To na tiskovce potvrdil i sám White a vyzdvihl přístup Leona Edwardse, který prý bez okolků přijal nabídky na 3 různé soupeře (pravděpodobně byl mezi nimi i Chimaev), přesto se pro něj žádný zápas nepovedl domluvit.

Startovka UFC 300 tedy aktuálně vypadá takto:

Alex Pereira vs. Jamahal Hill

Zhang Weili vs. Yan Xiaonan

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

Kayla Harrison vs. Holly Holm

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakič

Cody Garbrandt vs. Deiveson Figueiredo

Jim Miller vs. Bobby Green

Bo Nickal vs. Cody Brundage

Sodiq Yusuff vs. Diego Lopes

Jessica Andrade vs. Marina Rodriguez

Zdroje:  UFC

Nejnovější články