Za vším jsou peníze. Dana White prozradil, proč je tak těžké domluvit comeback Conora McGregora

Za vším jsou peníze. Dana White prozradil, proč je tak těžké domluvit comeback Conora McGregora Conor McGregor a Dana White | zdroj: Profimedia

Kdy se do boje vrátí Conor McGregor? Vypadá to, že jednání s ním není snadné a odpověď nemá ani šéf UFC.

Je to už dva a půl roku, co si Conor McGregor v souboji s Dustinem Poirierem zlomil nohu a nad pokračováním jeho zápasnické kariéry od té doby visí otazník. Ir sice dává najevo, že v oktagonu ještě neřekl poslední slovo, a rozhodnuto je již nějakou dobu i o soupeři, Michaelu Chandlerovi ale nezbývá, než čekat, až se jeho slavnější kolega vrátí. 

Sám McGregor neskrývá frustraci, že se jeho comeback neustále odkládá. Nejprve ho brzdily povinnosti s testováním na doping, v programu musel být zapojen minimálně 6 měsíců před zápasem. Tam nakonec vstoupil na začátku října, takže by již letos na jaře mohl být zpátky, nehledě na to, že UFC s agenturou USADA rozvázalo spolupráci.

Jenže na očekávaný návrat podle nedávného vyjádření šéfa UFC nedojde dřív než na podzim. Proč? "Zaprvé, vrací se po jednom z nejhorších zranění, z jakých se vrátit můžete. Jak dlouho byl mimo Anderson Silva, když se mu to stalo? Jak dlouho byl pryč Chris Weidman?" zeptal se White řečnicky v rozhovoru s Kevinem Iolem, tenhle jeho argument ale neobstojí, Brazilec se vrátil po 13 měsících a Američan po necelých dvou letech. Navíc McGregor už delší dobu trénuje a nezdá se být nijak limitovaný.

"Zadruhé, Conor nepotřebuje peníze. A když nepotřebuješ peníze, není to snadné. Třeba Khabib, ten je taky nepotřebuje, a tak ukončil kariéru," míní Dana. Že by tedy Conor požadoval vyšší peníze, než je UFC ochotno zaplatit?

Pravda bude jako obvykle asi někde mezi. McGregor sice často dává najevo, že to s návratem myslí vážně, před pár dny třeba sdílel video ze sparringu, jenže UFC z něj samozřejmě bude chtít vyždímat co největší zisk, pořádně jeho návrat vypromovat. Je ale klidně možné, že White prostě jen mlží, aby následně o to víc šokoval. Jubilejnímu turnaji UFC 300 totiž stále stále schází opravdu velký zápas, který by zarezonoval i mimo fanouškovskou bublinu. A těžko najít větší tahák než Conorův comeback. Třeba se tedy v zákulisí už jen ladí poslední detaily. Dozvědět bychom se to možná mohli už v neděli na tiskové konferenci po UFC 298.

Zdroje:  Kevin Iole – Youtube

Nejnovější články