Impa Kasanganay sice prohrál na brutální KO, ale i tak si dokázal vysloužit respekt ostatních

Impa Kasanganay sice prohrál na brutální KO, ale i tak si dokázal vysloužit respekt ostatních Nejlepší KO roku v podání Joaquina Buckleyho | zdroj: Profimedia

Vypořádat se s porážkou není v životě bojovníka nic lehkého, ale Impa Kasanganay to zvládl na jedničku.

O víkendu jsme byli na turnaji UFC Fight Island 5 svědky jednoho z nejlepších knockoutů za poslední dobu. Americký bojovník Joaquin Buckley, svému soupeři Impa Kasanganayovi uštědřil kop z otočky ve výskoku a poslal jej v bezvědomí na zem. Za svůj výkon si vysloužil nejen bonus za výkon večera, ale také velké uznání od největších hvězd UFC.

Reakce knockoutovaného nešťastníka Impa Kasanganaye však všechny překvapila. Poražený bojovník totiž všem ukázal, jak vzít porážku důstojně, jako chlap.

„Bůh ti žehnej. Byla to pocta být s tebou v oktagonu a dělat to, co zbožňuju. Přeji tobě i tvému týmu bezpečnou cestu domů. Nádherná rána. Takhle se bojuje. Já se zlepším,“ napsal Impa krátce po zápase.

Takový přístup k porážce, která ještě ke všemu obletěla celý svět, se v MMA moc často nevidí a Impa ukázal, že i přestože v oktagonu drtivě prohrál, může jít do dalších zápasů se vztyčenou hlavou. Navíc se jednalo o první prohru v jeho profesionální kariéře, když měl do té doby 8 výher v řadě.

Impaův instagramový příspěvek nadchl také známého komentátora UFC, Joe Rogena, který jeho příspěvek sdílel a dal Impa za vzor všem ostatním sportovcům:

„Tohle je elegantní a úctyhodný způsob přijmutí prohry. Jedna z nejkrásnějších věcí na MMA je pozorovat, jak zazáří charakter MMA bojovníka během těch nejtěžších momentů. Impo, jsi skvělý chlap a vynikající vzor pro další sportovce. RESPEKT!“

Kasanganay udělal dojem i na známého rozhodčího Marca Goddarda:

„I když výsledek nebyl takový, jaký by si přál (a posílám velké gratulace Joaquinovi Buckleyovi za vskutku nádherný knockout), musím říct, že Impův přístup, jeho nálada a chování je tak výjimečné, že je radost být kolem něj. Každý muž se od něj může naučit pár věcí. Je to skvělý chlap!“

Na adresu svého soupeře se vyjádřil i muž, který jej porazil, Joaquin Buckley a věří, že Kasanganay má v UFC ještě velice dobrou budoucnost.

„Mám Impu Kasanganaye moc rád. Nejen, že je to skvělý bojovník, ale je to ještě lepší člověk. Nikdy mi neukázal žádnou neúctu a nikdy si nehrál na nikoho jiného. Oba dva jsme silně věřící a já vím, že to byl boží plán. Takže dávám veškeré zásluhy za moje vítězství Bohu, stejně jako mu dávám zásluhy za své prohry. Byla to lekce, kterou mi Bůh dal, aby mě připravil na ten moment, ve kterém jsem teď. Bůh má pro Impaka přichystané něco velkého.“

Kasanganayovi je opravdu jen 26 let a ještě má celou kariéru před sebou. Jen by si měl v příštích zápasech dát pozor na to, co mu poletí na hlavu.

Zdroje:  Essentially Sports , BJPenn.com

Nejnovější články