Inspirace legendární bojovnicí dovedla Brazilku až do UFC, první soupeřku umlátila po čtyřech minutách

Inspirace legendární bojovnicí dovedla Brazilku až do UFC, první soupeřku umlátila po čtyřech minutách Luana Santos si proti Julianě Miller dokráčela pro vítězství. | zdroj: Getty Images

Luana Santos do klece vlétla jako uragán a Julianně Miller nedala žádnou šanci. Rodí se nová hvězda muší váhy UFC? 

Brazilka Luana Santos, která si včera v noci debutem v UFC splnila svůj veliký sen, se věnuje bojovým uměním od útlého dětství. Otec ji totiž už v osmi letech (i přes protesty manželky) přihlásil na hodiny juda, což se v budoucnu ukázalo jako skvělá volba. Luana v osmnácti získala černý pásek, ovládla několik mezinárodních turnajů a posléze získala také zlatou medaili na mistrovství světa kadetů.

Vypadalo to, že ji na tomto poli čeká ještě plno dalších úspěchů, ale jednoho dne uviděla u svého kamaráda v televizi turnaj UFC, na kterém bojovala legendární Ronda Rousey. Tato průkopnice ženského MMA začínala také jako judistka, což Luaně neskutečně zaimponovalo a rozhodla se zkusit své štěstí v kleci.

A opět se jednalo o skvělé rozhodnutí, protože Santos na amatérské scéně posbírala tři vítězství v řadě a následně se mezi brazilskými profesionálkami zaskvěla bilancí 5-1. K tomu jí pomohly především skvěle vypilované přechody na zem a také poměrně slušný grappling (z pěti vítězství získala hned tři díky submisím). Jejích výkonů si brzy všimli také promotéři z UFC, kteří třiadvacetileté Luaně nabídli smlouvu a ta se jim za splnění snu náležitě odvděčila.

O víkendu nastoupila proti relativně zkušenější Američance Julianě Miller a nedala ji prakticky žádnou šanci. Od začátku ji naháněla po celé kleci a rozdávala jeden úder za druhým. Rozhozená Miller se několikrát pokusila o přesunutí souboje na zem, což jí nevyšlo. Santos byla naprosto nekompromisní a 80 vteřin před koncem první rundy už svojí soupeřku tloukla tak intenzivně, že rozhodčí raději duel ukončil. Premiéra jako hrom a další náznak toho, že by Santos opravdu mohla kráčet ve stopách Rousey. To ale potvrdí až čas a také těžší protivnice.

„Jsem tak hrozně šťastná, můj sen se stal realitou,“ řekla Santos v pozápasovém rozhovoru, při kterém se neubránila slzám dojetí. „Pracovala jsem úplně na všem, abych se sem mohla dostat. A stalo se. Už nejsem jen ta holka od juda a jsem připravena na každou soupeřku. Zlepšila jsem se v postoji a v jiu-jitsu, takže si na mě dejte pozor!“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články