"Irský drak" Felder o víkendu nečekaně oznámil konec kariéry

"Irský drak" Felder o víkendu nečekaně oznámil konec kariéry Paul Felder patří bezpochyby mezi největší tvrďáky v UFC. | zdroj: Profimedia

Jeden z nejzábavnějších bojovníků lehké váhy Paul Felder ukončil na víkendovém UFC svoji kariéru MMA zápasníka.

Na uplynulém víkendovém turnaji UFC Vegas 27 jsme se dočkali kromě skvělých zápasů také jednoho zásadního a poměrně překvapivého oznámení. Dosavadní devítka lehké váhy a komentátor UFC Paul "The Irish Dragon" Felder oznámil během přenosu, že se rozhodl pověsit rukavice na hřebík a ve 37 letech ukončil kariéru MMA bojovníka.

Přestože Felder nikdy nedosáhl v lehké divizi na titulový zápas, rozhodně patřil k těm nejzábavnějším bojovníkům. Jeho skvělý postoj a útočný styl vždy sliboval kvalitní zápasy a není náhodou, že si tento americký bojovník za svůj sedmiletý pobyt v UFC připsal několik zajímavých zářezů a vyzvedl několik bonusů za výkon nebo zápas večera. V roce 2017 dokonce tvrdými lokty ve druhém kole sestřelil nynějšího šampiona lehké váhy Charlese Oliveiru, pro kterého to byla do dnešního dne zatím poslední porážka.

V posledním roce si Felder sice připsal dvě prohry, ale ani za jeden z duelů se nemusel stydět. S Danem Hookerem i Rafaelem dos Anjosem předvedl neskutečné pětikolové řežby, které museli rozhodovat až bodoví sudí, jenž pokaždé přisoudili velice těsné vítězství jeho protivníkům. Americký bojovník ví, že má stále co nabídnout, ale nechce skončit jako ten, co má kvantum porážek v řadě a neumí si říct dost.

„Sleduji teď chlapy jako Jacaré Souza, který si zlomil ruku, nebo Cowboy Cerrone, jenž má odbojováno o pět zápasů více než by měl mít. Nechci být někým takovým,“ řekl Felder na pozápasové tiskové konferenci. „Už na začátku jsem si řekl, že nebudu tím, kdo bojuje po datu spotřeby a myslím, že je to tady. Možná že končím trochu brzy, ale lepší skončit dříve než pozdě.“

Felder také zmínil, že je rád, že nikdy neschytal v kleci žádné vážnější zranění a nechce, aby taková situace ještě nastala. Chce teď uvolnit místo dalším bojovníkům, které by sice možná ještě porazil, ale mohlo by se klidně stát, že by s nimi nakonec také prohrál. Paul už nad tímto nechce ani moc přemýšlet, protože už podle svých slov ztratil pověstnou jiskru, která by ho do dalších soubojů motivovala.

„Pode mnou je spousta chlapů, kteří jsou úžasní. Islam Makhachev, Diego Ferreira, Gregor Gillespie. Mohl bych je porazit, ale taky by mohli porazit oni mě. A já už z toho nejsem nadšený. Tony Ferguson, který momentálně drží tři porážky v řadě už z toho také není nadšený. Nechci už to dělat. Nechci strávit týden v nemocnici se zlomenou nadočnicí, rozbitým obličejem, propíchnutou plící a s více jizvami. Už prostě nechci.“

Felderovo bojovnické srdce, výdrž, neustálý chtíč chodit do útoků a jeho tvrdá brada budou v lehké váze rozhodně chybět. I tak ale jeho rozhodnutí dává naprostou logiku a zaslouží si respekt za svoji sebereflexi. Stále navíc bude pokračovat v pozici velice kvalitního komentátora, takže diváci sledující UFC v angličtině o jeho postřehy vycházející z dlouholeté praxe nepřijdou.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články