Jeden z nejočekávanějších letních zápasů se odkládá, bývalý šampion Max Holloway je zraněný

Jeden z nejočekávanějších letních zápasů se odkládá, bývalý šampion Max Holloway je zraněný Max Holloway, UFC 236 | zdroj: Profimedia

Zranění jsou v MMA na denním pořádku, odložení tohoto zápasu ale zamrzí většinu fanoušků. Na střet Hollowaye s Rodriguezem si budeme muset ještě počkat.

Bývalý šampion pérové váhy UFC Max Holloway se nakonec v červenci zápasu o post vyzyvatele nedočká. Podle serveru ESPN musel totiž americký bojovník pocházející z Havaje kvůli nespecifikovanému zranění odložit velmi očekávaný duel s Yairem Rodriguezem na zatím neznámý termín.

Holloway vládl pérové divizi mezi roky 2016 a 2019. Pak ale narazil na nynějšího šampiona Alexandera Volkanovskiho, kterému podlehl dvakrát těsně na body. Tyto prohry částečně napravil letos v lednu, kdy v nádherném pětikolovém zápase oslavil po dominantním výkonu a verdiktu bodových sudích vítězství nad Calvinem Kattarem. Nyní měl s Rodriguezem bojovat o to, kdo se utká s vítězem titulového duelu Volkanovski - Ortega.

Rodriguez, jenž zatím v UFC zažil jedinou porážku (TKO od Frankie Edgara), patří mezi velice atraktivní bojovníky s tvrdými a neortodoxními kopy. Od roku 2019, kdy dokázal porazit na body Jeremyho Stephense, však nebojoval. Několikrát se totiž neúspěšně snažil domluvit duel se Zabitem Magomedsharipovem a následně schytal půlroční trest od americké antidopingové agentury (USADA) za to, že jim dopředu nesdělil, kde bude k zastižení. Po zranění Hollowaye si tak na návrat bude muset ještě nějaký čas počkat.

V hlavním zápase turnaje, jenž se bude pořádat 17. července v Las Vegas tak tyto bojovníky nahradí bývala šampionka bantamové váhy Miesha Tate. Ta se do UFC vrací po téměř pěti letech, kdy se věnovala rodičovským povinnostem. Proti ní se postaví zkušená Marion Reneau, která bude po čtyřech prohrách v řadě bojovat o udržení se v organizaci.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články