"Jestli nenavážíš, zápas nebude!" Ferguson dal Oliveriovi jasně najevo, že musí zhubnout

"Jestli nenavážíš, zápas nebude!" Ferguson dal Oliveriovi jasně najevo, že musí zhubnout zdroj: Profimedia

Tony Ferguson je momentálně ve skvělé formě, vadí mu však Oliveirova minulost s problémovým dodržením váhy.

Víkendové UFC 256 nenabídne pouze titulový zápas muší váhy, ale také souboj, který bude velice pravděpodobně rozhodující pro budoucnost lehké divize. Vítěz duelu Tony Ferguson vs. Charles Oliveira by totiž mohl napovědět, kdo bude dalším vyzyvatelem v bitvě o šampionský pás.

Ferguson si je této šance moc dobře vědom a to, že mu Justin Gaethje v květnu po skvělé bitvě přerušil šňůru dvanácti výher v řadě a tím ho připravil o konfrontaci s Khabibem Nurmagomedovem, ho momentálně žene ještě více dopředu. Výhra nad brazilským soupeřem by mu mohla pomoci vrátit se do původní pozice.

Pro Fergusona je tak teď hlavním tématem Oliveirova váha. On sám se totiž momentálně drží ve skvělé formě a na svůj instagramový účet nasdílel fotku smaženého jídla, které si teď může bez problému dopřát. Pod touto fotkou si nezapomněl rýpnout do svého oponenta, který měl v minulosti s váhou problémy.

View this post on Instagram

A post shared by @TonyFergusonxt (@tonyfergusonxt)

„Na začátku kempu jsem se rozhodl důvěřovat okolnostem, které mě sem dostaly a výsledky jsou úžasné. Jsem sportovcem přes 30 let a udělat váhu mi zabere pořád stejné množství času. Hmotnost je teď skvělá a já se dobře stravuji."

„Počítám však s tím, že Brazilec Charles Oliveira přijde s nadváhou. Jako obvykle. Je to takové nepsané pravidlo. Narychlo domluvený zápas a Charles Oliveira nestihne shodit a bude tři až čtyři libry přes limit. Vymluví se na to, že to bylo domluvené v krátkém termínu. Pokud ale převáží takhle moc, tak s ním nebojuji.“

Na Oliveirovu obhajobu lze uvést, že sice v minulosti čtyřikrát nenavážil, ale pokaždé to bylo v rámci pérové divize a po přestupu do lehké váhy vždy dokázal váhový limit splnit.

I přes Tonyho ostrá slova je ale možné, že by duel proběhl, i kdyby Oliveira nenavážil a zápas by se odehrál v rámci "domluvené" váhy (catchweight). Tony Ferguson s největší pravděpodobností rozjíždí psychologickou bitvu, ve které se snaží dostat soupeřovi do hlavy a před velice důležitým zápasem ho rozhodit. Zda se mu to povede se dozvíme už za pár dní.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články