Jmenovkyně slavné šampionky UFC předvedla velice tvrdé KO a odnesla si bonus za výkon večera

Jmenovkyně slavné šampionky UFC předvedla velice tvrdé KO a odnesla si bonus za výkon večera Josiane Nunes - Bea Malecki | zdroj: Getty Images

Bude mít šampionka Nunes novou konkurenci? Její jmenovkyně naskočila do UFC v opravdu velkém stylu.

V ženské bantamové váze UFC opět řádila Nunes. Nejednalo se však o brazilskou šampionku Amandu, ale o její jmenovkyni a krajanku Josiane, která dnes v noci prožila v nejslavnější MMA organizaci na světě parádní debut.

Josiane Nunes de Lima, která je skvělou postojářkou s velmi tvrdými údery, se doposud pohybovala především v jihoamerických soutěžích. Svým agresivním stylem si během své kariéry vybojovala sedm vítězství, jež z valné většiny získala před časovým limitem pomocí knockoutů. Do dnešní noci navíc v kleci zažila pouze jednu jedinou prohru.

I proto pro svoji premiéru v UFC dostala poměrně obtížnou protivnici, kterou byla Američanka Bea Malecki. Tato velice šikovná grapplerka měla před tímto duelem odbojované pouhé čtyři zápasy, ve kterých ale dokázala pokaždé urvat vítězství. Naposledy si letos v březnu poradila s talentovanou univerzálkou Veronicou Macedo, čímž potvrdila, že by mohla v budoucnu bojovat o vysoké příčky.

Do dnešního fightu vstoupila Malecki aktivně a poměrně netradičně sázela především na highkicky. Ty ale dokázala Nunes bez problému vykrýt a postupně přebírala otěže, což předvedla zhruba v půlce prvního kola, kdy dokázala sérií velice nepříjemných úderů dostat svou soupeřku pod veliký tlak a postupně ji dostrkala až k pletivu.

Americká bojovnice se nakonec z této situace zázračně vymotala, ale bylo evidentní, že je otřesená a její pohyb byl hodně zpomalený. Toho si byla vědoma také Nunes, která z hodně nízkého krytu pouštěla další jedovaté rány pěstí. Ty také na konci úvodní části rozhodly o jejím vítězství. Malecki se totiž v jednom z dalších nepříjemných momentů úplně přestala bránit a Nunes ji levačkou trefila přímo na bradu, čímž ji poslala okamžitě k zemi.

Malecki byla naprosto vypnutá a bylo jasné, že je tento duel u konce. Nunes tak potvrdila svoji pověst extrémně tvrdé ranařky a kromě svého premiérového vítězství si odnesla také bonus padesát tisíc dolarů za výkon večera. Pokud bude Brazilka pokračovat tímto stylem i nadále, mohlo by v ženské bantamové divizi dojít k menšímu zemětřesení. Na tyto odhady je však ještě poměrně brzy.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články