Jon Jones se zranil, UFC udělá souboj o prozatimní titul. "Vydělá" na tom i Procházka

Jon Jones se zranil, UFC udělá souboj o prozatimní titul. "Vydělá" na tom i Procházka Těžkotonážní Jon Jones | zdroj: Profimedia

Zranění k MMA neodmyslitelně patří, a tak už jsme si zvykli, že dokud se za bojovníky nezavřou dveře oktagonu, zápas není nikdy jistý. UFC ale většinou dokáže najít zajímavé náhrady.

 

Jak už se v poslední době pomalu stává zvykem, šéf UFC oznámil, že se nedočkáme dalšího velkého zápasu. "Jon Jones včera v noci trénoval a zranil se, wrestlil a utrhl si šlachu, která spojuje sval s kostí. Bude mimo osm měsíců, vyžádá si to operaci, je ze hry ven."

Okamžitě ale oznámil náhradu. O titul prozatimního šampiona se v Jonesově nepřítomnosti utká britský sympaťák Tom Aspinall s ruským bijcem Sergeiem Pavlovichem, který byl už původně určen jako náhradník pro souboj, v němž se měl šampion potkat se Stipem Miocicem. Američan, který pracuje jako hasič, tak o svou šanci nejspíš definitivně přijde a je otázkou, zda to pro něj neznamená definitivní konec kariéry.

Každopádně ale dostáváme hodně zajímavý zápas dvou vycházejících hvězd, které už se spolu měly utkat předloni, ale tehdy byl jejich souboj zrušen. Aspinall zatím v UFC absolvoval 7 zápasů, přičemž 6 soupeřů ukončil před limitem, jeho jediná prohra byla navíc kvůli zranění kolene. Shodnou bilanci má i Pavlovich, který měl ale smůlu, že v UFC přivítal velezkušený veterán Alistair Overeem. Od té doby ale opět pokračoval v krasojízdě a všechny protivníky skolil už v prvním kole. Angličanova cesta za vítězstvím by ale mohla vést přes boj na zemi.

A na téhle změně nakonec "vydělá" i Jiří Procházka, neboť teď s Pereirou obstarají hlavní zápas večera a většina pozornosti tedy půjde jejich směrem. Tahle bitva dvou válečníků koneckonců pořádně rezonuje i u fanoušků v zahraničí. Minimálně u těch, kteří si spíš než na trashtalk potrpí na výkony v kleci.

UFC 295 se odehraje 11. listopadu v New Yorku, což pro nás bohužel znamená, že oba výše zmiňované zápasy přijdou na řadu až v neděli brzy ráno. Možností je ale samozřejmě také nejít spát vůbec a sledovat celý turnaj už od soboty, první zápas je na programu už v 11:00.

Celá startovka vypadá aktuálně takto:

Jiří Procházka vs. Alex Pereira

Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall

Diego Lopes vs. Pat Sabatini

Mackenzie Dern vs. Jéssica Andrade

Matt Frevola vs. Benoît Saint-Denis

Matt Schnell vs. Steve Erceg

Tabatha Ricci vs. Loopy Godinez

Nazim Sadykhov vs. Viacheslav Borshchev

Mateusz Rębecki vs. Nurullo Aliev

Dennis Buzukja vs. Jamall Emmers

Jared Gordon vs. Mark Madsen

John Castañeda vs. Kyung-ho Kang

Joshua Van vs. Kevin Borjas

Zdroje:  UFC

Nejnovější články