Jsem na Makhachevův wrestling připraven, vzkazuje Volkanovski. Po 15 vteřinách budeš panikařit, kontruje Dagestánec

Jsem na Makhachevův wrestling připraven, vzkazuje Volkanovski. Po 15 vteřinách budeš panikařit, kontruje Dagestánec Islam Makhachev chce pás lehké váhy obhajovat proti Alexanderu Volkanovskimu | zdroj: FOTO: UFC

Jeden z nejočekávanějších zápasů příštího roku mezi dvěma šampiony a nejlepšími bojovníky UFC se blíží. Australan Volkanovski tvrdí, že má odpověď na Makhachevův wrestling, ten o tom ale pochybuje.

Australského šampiona pérové váhy UFC (65,8 kg) Alexandera Volkanovskiho čeká 12. února asi nejtěžší zápas kariéry. Na turnaji UFC 284 se utká o titul lehké váhy (70,3 kg) se současným šampionem Islamem Makhachevem.

Volkanovski v této bitvě nebude čelit jenom těžšímu a o 10 cm vyššímu bojovníkovi, ale především jeho excelentním dovednostem. Makhachev je jako správný Dagestánec odkojený wrestlingem a sambem a jeho síla je především v takedownech, kontrole soupeře na zemi a také v grapplingu. To 31letý šampion koneckonců ukázal na podzim v souboji s Charlesem Oliveirou, kterého dokázal kontrolovat a nakonec jej uškrtil ve druhém kole na arm-triangle.

Volkanovski ale z jeho schopností strach nemá a připravuje se na všechny možné scénáře. "Spousta lidí se prostě snaží na zem nedostat," rozpovídal se Australan v podcastu Believe You Me. "Říkám si, že když tam zápas nepůjde, bude to bonus, ale musím být připravený na to, kdyby tam šel, protože je velká šance, že se mu podaří takedown, že se mu podaří pěkný podmet, ať už by to bylo cokoliv.”

“Ale nebudu překvapený, když se mu to nepovede, protože teď pracuji na všem,” pokračoval sebevědomě šampion pérové váhy. “Ale pokud se tak stane, garantuji vám toto: budu vyrovnaný, budu klidný a budu bojovat, abych se dostal zpátky na nohy, a nebudu panikařit. Neuvidíte mě, že bych ztratil klid, nic takového, protože to množství hodin, které odtrénuji, je důvod, proč budu tak klidný. Příprava je všechno, jenže spousta lidí se nepřipravuje tak, jak by měla.”

"Spousta lidí si říká: ‘Však co, já se na zem nedostanu'. Ale co když ano? Buď připraven. Víme, co chce udělat. Takže, i když mě tam dostane, budu víc než připravený.”

Přestože je Volkanovski díky svým schopnostem a dominanci v pérové váze na první pozici v  žebříčku “pound for pound” bojovníků UFC (nejlepší bojovník bez ohledu na váhovou kategorii), do zápasu s Makhachevem (který je ve stejném žebříčku na druhém místě) nejde jako favorit. Ví ale, že pokud by se mu podařilo dagestánského šampiona porazit, byl by to pro jeho odkaz obrovský úspěch:

"Jakmile se lidi dozvěděli, že budu bojovat s Islamem, říkali mi – víte, miluju, když o mně lidé pochybují – říkali: 'Ach jo, on bude moc velký, moc silný' a tak dále. Tahle výzva, tenhle soupeř, kterého mám… hodně se na to těším.”

"Myslím, že jít do zápasu pro zisk dalšího pásu a sejmout někoho, jako je Islam, je opravdu to, co si lidé budou tak nějak pamatovat. Spousta lidí si myslí, že je teď nezastavitelný, ale já vám ukážu, že zastavitelný je. Nemůžu se dočkat, až tam půjdu a udělám to, co chci."

Islamovi tento rozhovor neunikl a na Twitteru Volkanovskimu vzkázal: “Po prvních 15 bezmocných vteřinách na zemi ti garantuji, že budeš panikařit.”

Ať už má pravdu Volkanovski nebo Makhachev, tento souboj bude střetnutím dvou excelentních bojovníků s výjimečnými schopnostmi. Volkanovski v posledním zápase se svým největším rivalem Maxem Hollowayem ukázal, že se zlepšuje každým zápasem a i skvělého strikera, jakým je havajský  ex-šampion, dokázal s přehledem přeboxovat. Také Makhachev ale v zápase s Oliveirou předvedl, že jeho schopnosti nejsou jen ve skvělém wrestlingu a grapplingu, ale že dokáže své soupeře přebíjet i v postoji. Máme se tedy na co těšit.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články