Jsou to fake news. Jon Jones odmítá obvinění, že vyhrožoval dopingovým kontrolorům a zveřejnil důkaz

Jsou to fake news. Jon Jones odmítá obvinění, že vyhrožoval dopingovým kontrolorům a zveřejnil důkaz Těžkotonážní Jon Jones | zdroj: Profimedia

Lítá Jon Jones opět v problémech? Video z bezpečnostní kamery ukazuje, že všechno je možná trochu jinak.

Když se před pár dny objevila zpráva, že měl Jon Jones vyhrožovat zabitím komisařce Martinez, která k němu přišla odebrat vzorky kvůli testování na doping, nepůsobilo to vlastně moc překvapivě. Poškozená uvedla, že šampiona UFC naštvalo, že přišli moc brzy ráno. Měl prý prohlásit: "Víte, co se stane lidem, kteří přijdou ke mně domů? Skončí mrtví!" Následně údajně nebyl schopen odevzdat vzorek moči, takže mu jako alternativu navrhla odběr krve, což ho vytočilo ještě víc, takže jí dokonce sebral telefon. Podle některých zahraničních zpravodajských webů měl být kvůli incidentu zadržen.

Jones měl v minulosti už několikrát problémy se zákonem, takže zprávy o incidentu nepůsobily nijak překvapivě. Tentokrát je ale možná všechno trochu jinak. Šampion totiž na Instagramu sdílel záběry z bezpečnostní kamery, na nichž je vidět, jak dvojice komisařů opouští jeho dům a dokonce si s ním přátelsky plácnou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Bony (@jonnybones)

"Rád bych uvedl na pravou mírů pár dezinformací, které kolují. Ráno jsem viděl jsem falešné zprávy, že jsem byl zatčen. Nebyl. Ve skutečnosti jsem teď se svými dcerami na volejbalovém turnaji v Texasu," rozepsal se pak na sociální síti X.

"Chápu, že jsem po mých problémech v minulosti snadným cílem, ale je důležité říct pravdu. Byl jsem nedávno navštíven dopingovými komisaři, když jsem zrovna slavil narozeniny a dával si šlofíka. Když jsem se vzbudil, byl jsem zaskočen neprofesionalitou jednoho z nich, což mě naštvalo a vedlo to k tomu, že jsem byl sprostý, čehož lituju. Ale rád bych zdůraznil, že jsem nikdy nikomu nevyhrožoval, nebyl agresivní, nezvyšoval hlas a ani nikoho nenapadl. Je smutné, že se falešné zprávy šíří, aniž by byly ověřeny. Ujišťuju vás, že se proti těmhle nepodloženým obviněním budu důrazně bránit. Pravdou je, že se ten incident prostě nestal."

Nezbývá tedy, než doufat, že bude celá věc řádně prošetřena a komisaři budou případně za falešné obvinění náležitě potrestáni. A pokud se potvrdí, že Jones je skutečně nevinný, snad ho brzy uvidíme zpátky v oktagonu, soupeřem by mu měl být Stipe Miocic. A pak ve vzduchu visí odchod do sportovního důchodu, mnozí fanoušci ale neztrácí naději, že dojde k souboji s prozatimním šampionem Tomem Aspinallem.

Zdroje:  Jon Jones - Instagram , Twitter - Jon Jones , SkyNews

Nejnovější články