Kara-France čerpá motivaci od týmového parťáka Adesanyi. Přes iráckého "Prince" se chce probít k další titulové šanci

Kara-France čerpá motivaci od týmového parťáka Adesanyi. Přes iráckého "Prince" se chce probít k další titulové šanci Kai Kara-France vs. Brandon Moreno | zdroj: Profimedia

V noci ze soboty na neděli se uskuteční další turnaj UFC Fight Night, kterému bude vévodit řežba v muší váze. Ostříleného Novozélanďana čeká v UFC neporažený Iráčan. 

Už to bude skoro rok, co Kai Kara-France (24-10) padl na turnaji UFC 277. Tehdy se mu již podruhé postavil Brandon Moreno, jenž si následně došel pro titul muší váhy. Kara-France ve třetím kole schytal dobře mířený kop na játra, který ho naprosto paralyzoval a vyřadil z boje. S Morenem přitom prohrál už podruhé, první duel se uskutečnil koncem roku 2019, kdy Mexičanovi nestačil na body.

Kara-France nicméně nepatří mezi sportovce, kteří by se nechali odradit neúspěchem, takže nepřestává věřit, že se k titulu časem probojuje. Jak sám prozradil v pořadu The MMA Hour, silným zdrojem inspirace je pro něj kolega ze City Kickboxing Israel Adesanya, jemuž se nedávno podařilo udolat svou nemesis v podobě Alexe Pereiry. "Mít parťáka, jako je Izzy, jenž právě zdolal chlápka, který ho třikrát porazil, mi připomíná, že je to možné. Je to něco, co jsem nikdy neztratil ze zřetele. To je konečný cíl, stát se mistrem světa v muší váze."

Myšlenky na druhou prohru z hlavy rychle vytěsnil. "Byl jsem hrdý na kemp, který jsem absolvoval, dokud se to neotočilo, tak jsem ten zápas vyhrával, a to je pozitivum, které si z toho můžeme odnést. Jen to ukazuje, že se pohybuju mezi těmi nejlepšími,” řekl s tím, že hodlá zužitkovat nové poznatky. “Je mi 30 let, mám více zkušeností a jsem o něco moudřejší. Prostě to zkusíme znovu.”

Ještě předtím ale bude muset zdolat výzvu jménem Amir Albazi. Ten za svou kariéru nasbíral již 16 výher a pouze jednu jedinou porážku. V UFC na něj ve čtyřech dosavadních zápasech ještě nikdo nevyzrál. “Hodně se o něm mluví, veze se na vítězné vlně a drží si momentum. Ale já jsem tady od toho, abych to zastavil. Využiju to k tomu, abych se dostal zpět na koleje,” slibuje rváč z Nového Zélandu.

 

Albazi má šanci ukázat, že je připraven na titulovou šanci, hlavní zápas sobotního turnaje je ostatně naplánován na pět kol. Kara-France navíc drží třetí místo v žebříčku muší váhy, zatímco irácký “Prince” okupuje sedmou příčku. Po případné výhře by tedy automaticky vstoupil do diskuze o dalších vyzyvatelích. Kara-France naopak bude chtít zajistit, aby se mluvilo hlavně o něm. “Už jsem bojoval s podobnými wrestlery a grapplery, ale i s neporaženými bojovníky. Udělal jsem si domácí úkoly, takže budu připraven. Očekávám skvělý zápas, předpokládám, že na mě bude tlačit. Ukončím ho.”

Dlužno říct, že se měl vrátit do klece už letos v únoru, tehdy ho ale zastavila poraněná záda. Sice nešlo o nic vážného, na zápas to ale nebylo. Kara-France předpokládá, že mu tělo zkrátka dalo najevo, že si potřebuje odpočinout. Během sobotní bitvy by ho tedy nemělo nic omezovat.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články