Kdo bude "The Baddest Man on the planet"? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 252

Kdo bude "The Baddest Man on the planet"? Redakce Fights.cz tipuje výsledky UFC 252 zdroj: Profimedia

Jak podle nás dopadne hlavní karta UFC 252? Podívejte se na naše tipy, které jsou skoro vždy na 50% správné!

Stipe Miocic vs. Daniel Cormier

Lukáš: Cormier bude mít navrch ve wrestlingu a v klinčích. Čím blíže si ho Stipe nechá přijít k tělu, tím více bude nebezpečnější a to Stipe, pokud chce vyhrát, nesmí dopustit. Stipe si musí zápas udržet na dlouhou vzdálenost a oproti minulému zápasu musí více kopat a používat kolena. Cormierovi bude ale hrát do karet menší klec a Stipe tak bude mít menší prostor k manévrování. Cormier tak má více zbraní, které na Stipeho může použít a není náhoda, že vyhrál všechny kola v jejich vzájemných zápasech, až na to poslední. Oba jsou to sympaťáci, ale Stipemu bych to kvůli Cormierovým eye-pokům přál víc. Bohužel si myslím, že tento zápas bude patřit Cormierovi.
Vítěz: Cormier na body

Tomáš: Tenhle zápas je papírově extrémně vyrovnaný. A to je na něm přesně to vzrušující. Doufejme, že neuvidíme žádné prsty v očích a bude to férový souboj. Cormierovi bude hrát do karet menší klec. Podle mě se bude Stipemu víc lepit na tělo, svazovat ho, wrestlit a využívat svůj dirty-boxing. Výhru bych asi přál víc DCmu, protože by si to jako tečku za úspěšnou kariérou rozhodně zasloužil. Zároveň ale doufám, že to bude těsně na body, protože Miocic je sympaťák a tohle by v budoucnu vrhalo stín na jeho úspěchy.
Vítěz: Cormier na body

Kuba: Zápas, který pravděpodobně určí tu nejlepší těžkou váhu historie UFC. Těžko říct, kdo by mohl být označen za favorita, jelikož je to už předem extrémně vyrovnané. Nicméně i přes fantastický wrestling Cormiera si myslím,že tuto bitvu Stipe zvládne a ukončí tuto trilogii ve svůj prospěch. První dvě kola možná bude DC tlačit a Stipeho házet, ale od třetího kola se podle mě začne lámat chleba a Miocic bude Cormiera trefovat a znovu ho ukončí.
Vítěz: Stipe, 4.kolo KO/TKO.

Tonda: Jeden z nejočekávanějších UFC fightů tohoto roku je konečně tady. Stipe Miocic a Daniel Cormier dokončí svou trilogii v těžké váze. Osobně se na tento zápas hodně těším, protože dle mého půjde o vyrovnanou bitvu plnou zvratů z obou stran. DC bude určitě sázet na svůj perfektní wrestling, na což ale bude Miocic dobře připravený. Problémy by pro Stipeho mohly nastat především ve chvíli, kdy by přetahovaná na zemi trvala moc dlouho. Jinak je dost zkušený na to, aby zvládl tlaku od Cormiera odolat. Miocic svými tvrdými údery postupně získá nadvládu a o to víc do toho půjde. Cormiera ukončí ve čtvrtém kole.
Vítěz: Miocic na KO ve 4. kole

Aleš:
Srdce říká Stipe, hlava říká DC… ale po celém lockdownu s koronou těžko říct, kdo na tom jak je. DC měl v těžké váze tři zápasy. V prvním překvapivě knockoutoval Stipeho, v druhém doslova “z povinnosti” smáznul Lewise a v třetím prohrál taktickou bitvu znovu se Stipem, který si ještě nadával na to, že projel první dvě kola. Stipe je pro mne nejlepší těžká váha, která v UFC byla. Má sice pár defenzivních mezer (tu největší využil DC v prvním zápasu), ale je to fighter, který vymazal všechny, kteří proti němu stáli a prokázal to tolik vyzdvihované “bojové IQ” (které DC naopak postrádá a proto s Gusem pět kol boxoval a skoro prohrál titul) a vymazal třeba i Ngannou a zároveň ustál pár jeho pecek. DC bude grindovat u pletiva, sypat krátké údery z klinče, Stipe bude boxovat, preferovat bodyshoty a krátké háky z ústupu. Pokud někde nepřistane KO (je to HW, takže klidně může), bude to Stipeho defenzivní wrestling proti grindu DCho a o tom, komu dřív dojde dech. Podle mě Cormierovi.
Vítěz: Miocic, TKO v 5. kole

Ondřej: Stipe v druhém zápase napravil chyby z prvního duelu a zápas ovládl. Našel tedy na DCho recept a taktiku, které se bude určitě držet i v sobotu. V postoji je Stipe lepší bojovník, v odvetě využíval především svého skvělého pohybu. Otázkou zůstává, jak se oba borci vyrovnají s menším oktagonem. To je velký faktor tohoto duelu a obrovská výhoda pro Cormiera, který nebude muset Stipeho tolik nahánět a snáze využije svůj wrestling. I tak ale věřím Stipemu, že vyhraje před limitem
Vítěz: Miocic, TKO v 4. kole

Sean O’Malley vs. Marlon Vera

Aleš: UFC chce rozhodně Cukříka O’Malleyho promovat co nejvíc a ideálně ho prorvat do titulového fightu. Chápu to, je mladý, stahuje na sebe pozornost a na jeho fighty se dobře kouká. Nicméně proti němu stojí “Chito” Vera, který se s každým zápasem zlepšuje. K postoji přidal dobré takedowny a tam už aplikuje svou šikovnost na zemi. Jeho hlavní silou je ale postoj, kdy má velmi štiplavé low kicky a direkty. Tady bych si mohl hodit korunou, ale nakonec hádám, že zkušenosti zvítězí a Vera rozjetý rychlík O’Malleyho zpomalí.
Vítěz: Vera, na body

Tonda: Pro mě už předem další top zápas nadcházejícího večera. Nebudu skrývat, že "Cukřík" O'Malley patří k jednomu z mých nejoblíbenějších bojovníků. Zdobí ho agresivní styl a skvělý pohyb, což je pokaždé příslib atraktivního duelu. Vera pro něj bude ale velice těžká zkouška. Tenhle chlapík, který je držitelem černého pásku BJJ rozhodně nedá nikomu nic zadarmo a jeho slušnou sérii 5 vítězství zastavil až Song Yadong, který Veru přetlačil na body. Tento fight může opravdu skončit jakkoliv, ale stejně si dovolím tipnout, že bude O'Malley lepší a vydřeným vítězstvím se přiblíží k vytouženému tituláku.
Vítěz: O’Malley na body

Lukáš: O’Malley má kolem sebe obrovský hype, umí se dobře promovat, ale hlavně umí i dobře bojovat. I když velký úspěch na tom má fakt, že je vždycky o půl metru vyšší, než jeho soupeři, a že dosud nebojoval s těmi nejlepšími. Marlon Vera je s kvalitou někde uprostřed a představuje pro O’Malleyho zatím největší test. Vera má dobrý striking i dobrou zem a především na zemi by mohl Cukříka otestovat. I tak ale myslím, že zvítězí sebevědomí Seana O’Malleyho, a že Veru přeboxuje v postoji.
Vítěz: O’Malley na KO ve třetím kole

Tomáš: Pojede O’Malleyův hype train dál, anebo ho zastaví Marlon Vera? Sugar zatím proplouvá v UFC s neskutečnou lehkostí a s každým dalším zápasem mu rychle roste také sebevědomí. Jeho nevypočitatelný styl by mohl na “Chita” platit. Vera totiž bude chtít tlačit, a dost možná si při tom na něco naběhne. Pokud ne, bude se snažit těžit z klinče a boje na zemi. Možná díky tomu uvidíme O’Malleyho poprvé ukázat něco z jiu-jitsu, ale myslím, že i tentokrát si nakonec dojde pro sladké vítězství, byť to možná nebude v tak velkolepém stylu jako v předchozích zápasech.
Vítěz: O’Malley na body

Junior dos Santos vs. Jairzinho Rozenstruik

Aleš: Eh, chlapík, který po bitvách s Cainem Velasquezem nesmí dostat ani jednu ránu, jinak se schoulí u pletiva a proti němu postojář s obrovskou silou, ale také tendencí stát v postoji a nic nedělat. Dos Santos je brilantní boxer a umí soupeře buď rozebírat celý zápas a nebo jít po finiši. Jen to nesmí uspěchat a dostat ránu na čelist. Rozenstruik je v postoji technicky skvělý, ale má návyk hodně vyčkávat, což se mu proti Dos Santosovi nemusí vyplatit. Jenže naposledy, když Rozenstruik zkusil trochu divočejší ofenzivu, ho Ngannou za dvacet sekund doslova umlátil. Myslím, že se vrátí ke své taktice souboje s Overeemem, kde pět kol prohrával na body, aby nakonec zvítězil KO v posledních vteřinách. Jenže tohle v tříkolovém zápasu JDS nedovolí.
Vítěz: Junior dos Santos, na body

Tonda: Tohle bude bitva dvou neskutečných tanků. Dos Santos už má sice období své nejlepší slávy za sebou a přeci jen už trochu zpomalil. To ale neznamená, že nedokáže z fleku vystřelit tvrdou ránu, kterou svého soupeře doslova uzemní. I přes tuto velkou devízu jsou ale jeho výsledky dosti kolísavé. U Rozenstruika stále čekám, kdy naplno ukáže, co v něm všechno je. Naposledy prohrál s Francisem Ngannouem už po 20 vteřinách, což byla první porážka v jeho profesionální MMA kariéře, ale i v několika předchozích zápasech měl dosti na malé. Věřím ale, že tentokrát do toho dá úplně vše a dos Santose ve třetím kole umlátí.
Vítěz: Rozenstruik na TKO ve 3. kole

Lukáš: Tohle bude zápas, na který se moc těším. Jo, JDS už není nejmladší a titul už asi nevybojuje, ale celých 10 let se držel v top 10, což je hodně působivé a pořád má co ukázat. Sice poslední dva zápasy s Francisem a Curtisem prohrál, ale to jsou opravdu top borci a není to taková ostuda. Naopak ještě před rokem a půl porazil Derricka Lewise a má zkušeností na rozdávání. Rozenstruik je skvělý silový striker, ale na špičku podle mě zatím nemá. Alistair Overeem ho měl celý zápas na lopatě, Francis jej ukončil za 20 vteřin… Pokud na to JDS půjde technicky a vyhne se jeho tvrdým hákům, podle mě vyhraje.
Vítěz: JDS na TKO ve 3. kole

John Dodson vs. Merab Dvalishvili

Aleš: Dodson byl kdysi jako motorová myš, která létá po oktagonu rychlostí světla a má v ruce dynamit. To už neplatí, čas z jeho rychlosti hodně ubral, ale pořád jde o nebezpečného fightera, který má moře zkušeností. Dvalishvili má jasný plán - takedown, takedown, takedown a když to nefunguje, tak takedown. Tady asi zvítězí Dodsonova zkušenost, ale nejspíš nás čeká dost monotónní zápas, kdy bude Dodson čekat na příležitost a Dvalishvili nahánět takedowny.
Vítěz: Dodson na body

Tonda: Dodson si umí se soupeři hrát jako kočka s myší. Skvělý pohyb a energie na rozdávání mu dávají velkou výhodu. Své soupeře unaví a pak jim zasadí "smrtící" ránu. Dvalishvili je typický zemař a jak říká Aleš, žádnou jinou taktiku od něj nemůžeme nejspíš čekat ani v tomto duelu. Dodsona se mu však chytit nepodaří a naopak inkasuje tolikrát, že to do konce fightu neustojí.
Vítěz: Dodson na TKO ve 3. kole

Lukáš: Dodson byl jedním z nejrychlejších bojovníků v celém UFC a bojoval s těmi nejlepšími jak v muší, tak i v bantamové divizi. Teď už má 35 let a UFC mu dalo mladého mistra v judu, Dvalishviliho. Ten má teď sérii 4 vítězství v řadě a určitě pro Dodsona bude představovat problém, ale myslím si, že Dodson je pořád trochu jinde a pokud si dá pozor, vyhraje to.
Vítěz: Dodson na body

Nejnovější články