Kdy začne AI rozhodovat zápasy? Bojovníci reagují na zápas Chimaev versus Usman

Kdy začne AI rozhodovat zápasy? Bojovníci reagují na zápas Chimaev versus Usman Khamzat Chimaev vs. Kamaru Usman | zdroj: Profimedia

Překvapení se nekonalo, Kamaru Usman na neporaženého Chimaeva nevyzrál. Ostudu ale neudělal, alespoň tedy v očích některých kolegů.

Ačkoliv se nejednalo o hlavní zápas celého večera UFC 294, přitahoval souboj neporaženého Chimaeva s bývalým šampionem welterové divize Usmanem obrovskou pozornost. Dočkat se nemohl i Conor McGregor: "Tenhle zápas je zajímavý, nejvíc se na něj těším. Usman udělal dobrý tah, jelikož má výhru nad současným šampionem do 84 kg. Tohle je opravdová hra o odkaz. Chimaev je zatraceně dobrý, ale pořád jsou u něj otazníky. Může se stát cokoliv. Dobrý fight. Bravo UFC!"

Nakonec jsme viděli celá tři kola, během nichž na body zvítězil Chimaev. Dojmy ze zápasu se u ostatních bojovníků dost lišily. Třeba právě zmiňovaný McGregor neskrýval zklamání. Zkritizoval především Usmana za nedostatečnou chuť vyhrát, která se projevila zejména v poslední pětiminutovce.

"Dojem to na mě neudělalo," zareagoval stroze Marvin Vettori. "Ale pozápasový proslov byl dobrý."

Justin Gaethje, týmový parťák Usmana, si zase lámal hlavu nad tím, jak rozhodčí mohli nabodovat dvě kola 10-8 ve prospěch Chimaeva (ten takto vyhrál u všech sudí pouze první kolo) a nejradši by je vyměnil za umělou inteligenci. "Kdy začne AI rozhodovat zápasy? Tihle lidi jsou nekompetentní," napsal. Zvláštní bylo ale nakonec spíš to, že jeden ze tří rozhodčích měl na lístku remízu.

Jimi Manuwa byl naopak nadšený: "Skvělý zápas!"

A našli se i bojovníci, kteří měli slova chvály jen pro poraženého Usmana. "Kamaru nebyl šampionem pro nic za nic. 5 kol. S plným přípravným kempem Chimaeva porazí. Předvedl velmi impresivní výkon," napsal Renato Moicano.

"Usman je pro mě skutečný vítěz. Takovýhle výkon na to, že bral zápas na poslední chvíli. Bravo a děkuju!" přitakal Julian Marquez.

A na závěr ještě zmíníme internetového trolla Dillona Danise: "Strašně chci zápasit, je mi jedno s kým. Dejte mi Chimaeva, všechno to jsou stejně rychlý prachy."

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články