Kdysi nezastavitelný Rockhold je teď prý rád, že nemusí bojovat

Kdysi nezastavitelný Rockhold je teď prý rád, že nemusí bojovat zdroj: Profimedia

Veterán UFC Luke Rockhold se po posledním zápase rozhodl, že si dá od MMA pauzu.

Ve světě bojových sportů se pohybuje již od roku 2007, do dnešní dne má za sebou 21 zápasů, z nichž dokázal 16 vyhrát. Do UFC se dostal poté, když organizace Strikeforce, ve které do té doby působil, skončila.  Byl mezi několika zápasníky, které si organizace UFC „převzala“. Poté, co porazil sérii veteránů divize zničil v titulovém zápase Chrise Weidmana a stal se šampionem střední váhy… dokud jej hned v první obhajobě senzačně nesundal po 14 dnech tréninku podceňovaný Brit Bisping.

Za svou kariéru musel mimo svých protivníků bojovat také se zdravotními problémy. Od poraněného kolene, přes stafylokokovou infekci, až ke zlomené čelisti, kterou si odnesl ze svého, prozatím posledního, zápasu. Ten se odehrál v červenci tohoto roku s polským fighterem Janem Blachowiczem.  V zápase Blachowicz dominoval a ve druhém kole se mu podařilo Rockholda trefit tak, že mu přerazil čelist. Zápas samozřejmě skončil vítězně pro Poláka.

Mnozí asi předpokládali, že Rockhold oznámí, že jde do zápasnického důchodu, ale nestalo se tak. I když je velmi pravděpodobné, že do klece nějakou dobu nezavítá, určitě si nechává tuto možnost otevřenou. „Ve sportu jsem toho dokázal spoustu. Nechci říct, že odcházím, abych pak oznamoval, že se chci vrátit zpět. Nerad za věcmi dělám tlustou čáru“, řekl pro web MMA Fighting.

Na konci listopadu ho čeká zápas v grapplingu proti Nicku Rodriguezovi. Je tedy jasné, že u bojových sportů bude chtít zůstat. Alespoň prozatím. „Teď jsem rád, že nezápasím. Je fajn, že se mohu soustředit i na jiné věci“.

A opravdu, jako málokterý zápasník myslel i na zadní vrátka a věnoval se i něčemu jinému než MMA. Byl modelem pro Polo Ralph Lauren, kde byl tak úspěšný, že se stal i jednou z tváří značky. Nedávno se také začal angažovat u filmu, kde už má přislíbeno několik rolí. Rockhold je momentální spokojený s jakoukoliv prací, která nezahrnuje smíšená bojová umění.  „Jsem nadšený, že se mohu vrhnout i do jiných oblastí v životě. Vím, že mám spousty fanoušků. Je mi líto, že nebojuji, ale nikdy nevíte. Možná jednou budu, ale v tuto chvíli to nepředpokládám.“

Po finanční stránce je na tom Rockhold tak, že kdyby nechtěl, k zápasení už se vracet nemusí. Proto může dělat ve svém životě rozhodnutí na základě toho, co opravdu dělat chce a co mu přináší radost. Když se tedy rozhodne znovu zápasit, bude to proto, že zápasit opravdu chce. „Očividně nemůžete zápasit pořád. Jsem schopný si vydělat víc peněz mimo klec, takže když to tak můžu dělat, proč ne?“

Luke Rockhold je otevřený novým věcem. Uvidíme, zda pro něj v budoucnu bude zápasení jedna z věcí, do které bude chtít opět vložit svoji energii.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články