Když se v kleci potkají dva knockoutéři. Tenhle zápas se musel líbit!

Když se v kleci potkají dva knockoutéři. Tenhle zápas se musel líbit! Alex Pereira | zdroj: Profimedia

Brazilec Alex Pereira podruhé ukázal, že do UFC nepřišel hrát druhé housle. Poprvé se ale musel spokojit "jen" s vítězstvím na body.

Ostřílený kickboxer Alex "Poatan" Pereira to v MMA bere hopem. Dvojnásobný přemožitel současného šampiona střední váhy UFC Israele Adesanyi, naskočil do nejprestižnější světové organizace s pouhými 4 zápasy na kontě, uvedl se ale parádním knockoutem. Nyní ho čekala druhá výzva v podobě krajana Bruna Silvy, který 19 ze svých 22 výher získal způsobem T/KO. Střet dvou Brazilců byl tedy horkým kandidátem na nejlepší zápas večera.

Ačkoliv oba vyznávají boj v postoji, i na nohách to byl souboj stylů. Pereira byl aktivnější, ale povětšinou útočil jen jednotlivými technikami a chtěl Silvu technicky rozebírat z dálky. Ten naopak chodil do delších ofenzivních kombinací a sázel především na box. Tato taktika mu celkem vycházela a několikrát soupeře tvrdě zasáhl. Ten se tím ale nenechal rozhodit.

Na konci kola Silva překvapil takedownem, ale Pereira se rychle dokázal dostat zpět na nohy a v závěrečných vteřinách ještě stihl soupeři zatopit.

I druhé kolo bylo dost vyrovnané a oba měli své momenty. Silva dobře boxoval a často trefoval. Pereira ale překvapivě omezil kopy, které mu v prvním kole fungovaly (po zápase prozradil, že si pravděpodobně v prvním kole zlomil prst). V závěru alespoň vyzkoušel naskočená kolena, osvědčenou techniku z předešlého zápasu, ale netrefil. Bodově šlo ale i tak kolo na jeho stranu.

Závěrečná pětiminutovka už byla plně v režii Pereiry. Silva se sice snažil zaklinčovat, ale nic tím nezískal, naopak se unavil a Alex ho začal rozebírat jednotlivými údery, do nichž dával maximum síly. Podařilo se mu Bruna dokonce roztančit.

Silva sice vypadal dost otřeseně, ale i přesto se snažil neustále vracet a bil se doslova do posledních vteřin. Vítězství bral ale na body Pereira.

V pozápasovém rozhovoru dal Alex jasně najevo, že nehodlá ztrácet čas. Ačkoliv by chtěl znovu poměřit síly s Adesanyou, asi už pochopil, že to ještě nepůjde, a vyzval divizní dvojku Jareda Canonniera. Ani na to ale UFC nejspíš nekývne a pro Brazilce bude možná lepší, aby se žebříčkem probil postupně. Zajímavých možností je tam pro něj nyní více než dost.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články