Kelvin Gastelum se v lednu pokusí proti Ianu Heinischovi získat zpět zašlou slávu

Kelvin Gastelum se v lednu pokusí proti Ianu Heinischovi získat zpět zašlou slávu Konec kariéry bohužel pro Bispinga nedopadl podle představ, když padl pod Gastelumovými tvrdými údery KO | zdroj: Getty Images

Má tři prohry v řadě a ví, že v lednu musí vyhrát. Kevin Gastelum má na krku nůž a Iana Heinsche musí porazit.

Vše se schyluje k tomu, že 30. ledna opět uvidíme v oktagonu UFC jednu z výrazných postav střední váhy, Kelvina Gasteluma, který se bude v 29 letech snažit ukočírovat nepříjemnou sérii tří proher v řadě a znovu se dostat na vyšší příčky žebříčku. Tuto zprávu potvrdil server MMA Fighting a posléze také ESPN.

Od té doby, co Gastelum prohrál velkou pětikolovou vyrovnanou bitvu o dočasný titul střední váhy proti Israeli Adesanyovi, začala jít jeho kariéra nepříjemně z kopce. Nejdříve obdržel pokutu 1200 dolarů za to, že se před zápasem s Darenem Tillem při vážení dotýkal jiné osoby a po další prohře dostal od USADA navíc stopku na 9 měsíců za pozitivní test na marihuanu.

Poté, co Gastelum absolvoval program protidrogové léčby, mu byl trest snížený na 5 měsíců a on tak mohl letos v červenci naskočit opět do zápasu proti Jacku Hermanssonovi. Tam však nevydržel příliš dlouho a po minutě a osmnácti vteřinách, byl donucen odklepat kvůli Hermansonovému skvělému heel hooku.

Nyní by ho měl čekat Ian Heinisch. Tento bývalý wrestler se vypracoval ve skvělého postojáře a po sérii tří vítězství na KO (poslední z této trojice předvedl během Dana White’s Contender Series) se v loňském roce dostal až do UFC. Zde má zatím po pěti zápasech tři výhry a dvě porážky. V posledním zápase, který se odehrál letos v červnu, sestřelil po minutě a čtvrt Geralda Meerschaerta a připsal si první vítězství před limitem také v nejslavnější organizaci na světě.

Kelvin Gastelum určitě nebude mít v tomto zápasu o motivaci nouzi. Tři porážky v řadě nejsou dobrou vizitkou a pokud by prohrál i tento zápas, měl by svoji kariéru v UFC dost nahnutou. Na druhou stranu jde vidět, že mu UFC dává šanci dostat se na vítěznou vlnu proti papírově slabšímu soupeři. Heinische by ale Gastelum rozhodně neměl podceňovat, protože ten by si určitě rád zařadil Gastelumovo zvučné jméno do své sbírky skalpů a rázem by se tak dostal do top 10 ve střední váze.

Zdroje:  MMA Fighting , ESPN

Nejnovější články