Khabib Nurmagomedov smetl ze stolu jediný zápas, který by ho přiměl k návratu

Khabib Nurmagomedov smetl ze stolu jediný zápas, který by ho přiměl k návratu Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Nurmagomedov vzdal souboj s legendárním GSP a pustil se do Tonyho Fergusona.

Zdá se, že kapitola okolo několikanásobného šampiona lehké váhy UFC Khabiba Nurmagomedova je definitivně uzavřena. Vypadá to totiž, že dagestánský bojovník definitivně vzdal myšlenku na jediný duel, o kterém mluvil jako o tom, který by ho přinutil k návratu.

Nurmagomedov už nějakou dobu odpočívá ve sportovním důchodu, ale spekulace týkající se jeho návratu se objevují neustále. Jednou z nich byl také možný comeback proti kanadské legendě MMA Georgesi St. Pierrovi, kterého Khabib označil za vysněného soupeře, jenž by ho dotlačil k tomu, aby sundal rukavice z hřebíku. I to už je však, zdá se, minulostí.

„Když se řekne Georges St. Pierre, tak mě to opravdu motivuje,“ řekl Nurmagomedov v rozhovoru s Magomedem Ismailovem (do angličtiny přeloženo serverem MMA Fighting). „GSP mě opravdu bere, ale už je po všem, brácho. Je mu 40 let. Nechme to tak. Rozhodně ho máme rádi jako člověka i jako legendu. Je to skvělý reprezentant MMA. GSP a Khabib. A takhle to nechme být.“

Během svého rozhovoru se Khabib zaměřil také na další bojovníky lehké váhy UFC, a především na ty, kteří už podle něj začínají být za zenitem a na vrchol už se nikdy nedostanou. To že Nurmagomedov zmínil Conora McGregora asi nikoho nepřekvapí, protože rivalita mezi těmito dvěma fightery asi nikdy neopadne.

Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov Conor McGregor - Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Dagestánec však jako dalšího označil také Tonyho Fergusona, se kterým se měl několikrát potkat v oktagonu, ale nikdy k jejich konfrontaci nedošlo a tento zápas začal být považován za prokletý. Podle Khabibova názoru Ferguson nikdy nepatřil k absolutní špičce divize a už ani nikdy patřit nebude.

„Přísahám, že jsem ho nikdy nepovažoval za elitního bojovníka lehké váhy,“ prozradil Nurmagomedov. „Byl velmi dobrý, ale do elity ho nepočítám. Ve 37 letech už v ní ani nemůže být. To už dokážou jenom těžké váhy. On od roku 2016 bojoval nejdříve s Kevinem Lee, Edsonem Barbozou, Anthony Pettisem a Donaldem Cerronem."

„Tihle chlapi mají za poslední 4 roky dvacet porážek! Teď čelil Ferguson mladým a špičkovým bojovníkům. Tím myslím Charlese Oliveiru a Justina Gaethjeho. A všichni jste mohli vidět, že ho oba deklasovali. Oba bojovníci nad Tonym doslova dominovali.“

Podle Khabiba lehkou divizi velice rychle ovládnou mladí bojovníci a ti starší ji brzy opustí. On už se do toho však zapojovat nebude. Vypadá to tedy, že se jeho série opravdu zastaví na devětadvaceti vítězstvích a legendárního třicátého už pravděpodobně nedosáhne. Na druhou stranu - nikdy neříkej nikdy.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články