Knockout jabem? Tenhle nevídaný kousek ukázal v UFC Tom Breese a vydělal na tom pěkný balík

Knockout jabem? Tenhle nevídaný kousek ukázal v UFC Tom Breese a vydělal na tom pěkný balík zdroj: Profimedia

Moc často se nevidí, že by někdo svého soupeře srazil na zem jabem. Tomovi Breesovi se to podařilo a dostal za to bonus za výkon večera.

V neděli byla na turnaji UFC Fight Island 5 k vidění spousta skvělých zápasů a neskutečných ukončení. Joaquin Buckley dal svému soupeři asi nejlepší KO v historii všech KO, Cory Sandhagen vytasil kop s otočkou a ukončil Marlona Moraese na TKO a anglický bojovník Tom Breese srazil k zemi svého soupeře KB Bhullara za pomocí jabu.

To se v bojových sportech moc často nestává. Důvod je ten, že jab je úder z přední ruky a díky minimální rotaci boků a kratší dráze, po které pěst cestuje ke svému cíli, není tento úder většinou tak silný, aby soupeřem dokázal výrazněji otřást.

Zápas ve střední divizi mezi Breesem a Bhullarem trval jen necelé 2 minuty. Oba měli dobré momenty, Bhullar se snažil tlačit, ale bylo vidět, že Breese má v zápase mnohem větší přehled. Dokázal Bhullara lépe trefovat a podařilo se mu dát dost tvrdý pravý direkt na bradu, který byl pro Bhullara pravděpodobně začátkem konce. Krátce na to se totiž Tom Breese pořádně odrazil ze své zadní nohy a doručil Bhullarovi velice tvrdý jab, přímo na bradu. Ten to nečekal, podlomily se mu kolena a šel na zem.

Tam už měl Breese lehkou práci a otřeseného soupeře dokončil několika dalšími údery, než jej rozhodčí vysvobodil.

Tom Breese je 29 letý anglický bojovník, který je expertem především na wrestling a BJJ. S MMA začal v 16 letech a dokonce i odešel z vysoké školy, aby se mu mohl věnovat naplno. Jako fialový pás v BJJ se umístil druhý na mistrovství světa IBJJF a do UFC vstoupil už v roce 2015. Celkově má na svém kontě 12 vítězství a pouhé 2 porážky a nedělní výhrou si zajistil bonus za výkon večera v hodnotě 50 tisíc dolarů.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články