Knockout roku naskočeným kolenem! Brazilský gangster zničil mladému Albánci premiéru v UFC

Knockout roku naskočeným kolenem! Brazilský gangster zničil mladému Albánci premiéru v UFC Vinicius Oliveira a jeho naskočené koleno | zdroj: Profimedia

"Můj knockout měl v sobě emoce, prohrál jsem první kolo, prohrával ve druhém, a pak se to stalo," vysvětlil Vinicius Oliveira, proč bylo jeho KO neobyčejné.

O Brazilci Viniciu Oliveirovi jsme už psali loni, když se objevil v show Dana White's Contender Series, v níž bojovníci zápasí o smlouvu s UFC. Pozornost upoutal už v medailonku, když přiznal, že býval gangsterem, od téhle kariéry ho ale naštěstí zachránily bojové sporty. A v kleci se následně blýskl tvrdým knockoutem. "Naprosto soupeře rozebral, a pak doručil jedno z nejbrutálnějších KO, jaké tu letos bylo. Můžeme ho rovnou dát do velkých zápasů," liboval si tehdy nad novou akvizicí šéf UFC.

Nakonec mu ale premiéru nachystali do komorní arény APEX v Las Vegas. Tam se měl původně utkat s Francouzem Ghemmourim, jenže ten na poslední chvíli odstoupil kvůli zranění, a tak UFC rozeslalo nabídky na záskok i bojovníkům mimo svou organizaci. Vhozenou rukavici zdvihnul Bernardo Sopaj, 23letý Albánec trénující ve švédském Allstars gymu, který se mohl pyšnit pěknou bilancí 11-1, přičemž 10 protivníků ukončil před limitem.

Na bodové sudí ale většinou nespoléhá ani Oliveira, který necouvne z žádné přestřelky a jen 2 z jeho 22 zápasů proběhly na plný počet kol, takže byla vysoká pravděpodobnost, že i tentokrát tomu nebude jinak.

První kolo bral na svou stranu Sopaj, který byl přesnější v postoji a dvakrát se mu navíc povedlo boj přenést na zem. Navrch měl i v prvních třech minutách druhé rundy, kdy opět na zemi natahoval ruku po vítězství. Jenže pak se Oliveira dostal nejprve do vrchní pozice a poté i zpět na nohy. Zbytek kola si tak ukradl pro sebe a od ukončení ho nejspíš dělilo jen několik sekund. Bodové skóre se srovnalo, i když to v tu chvíli bojovníci nemohli vědět.

V závěrečném dějství byla na Sopajovi vidět únava, dýchal hodně ztěžka a nejspíš v duchu odpočítával sekundy do konce. Nebylo divu, zápas bral na poslední chvíli a příprava tedy s největší pravděpodobností nebyla nejlepší. Oliveira ale trpělivě vyčkával na příležitost, byl jako lovec, který nahání zraněnou kořist. Jakmile dobře trefil, okamžitě přitlačil na pilu. Bylo vidět, že dává všechny zbylé síly do toho, aby zvítězil před limitem.

A pak to přišlo, 25 vteřin před koncem trefil dobrý calfkick, po němž Sopaj zavrávoral a zastavil se až na druhé straně klece o pletivo. Zmožen únavou pak na moment polevil v ostražitosti, jenže zrovna v tu chvíli k němu Brazilec přiběhl a naskočeným kolenem ho trefil přímo na bradu. Totální vypínačka a horký kandidát na KO roku!

V pozápasové řeči Oliveira nejprve soupeři poděkoval za to, že zápas na poslední chvíli přijal. "Tento týden se mi narodilo dítě a zasloužím si bonus za výkon večera. Pokud jste to viděli, tak to KO bylo úžasné," prohlásil a později na pozápasové tiskovce vysvětlil, proč byl jeho knockout lepší než ostatní. "Měl v sobě víc emocí. První kolo jsem prohrál a ve druhém jsem taky začínal prohrávat, ale pak to přišlo." 

Nakonec bonusy dostal hned dva – za výkon večera a nejlepší zápas večera, domů si teda odnesl extra 100 tisíc dolarů. Příště by rád změřil síly s Umarem Nurmagomedovem, který na stejné akci rovněž zápasil. Zda bude jeho výzva vyslyšena, to se teprve dozvíme, mnohem větší otazník ale visí nad Sopajem, kterého z klece museli vynést trenéři. Takhle tvrdé KO dokáže bojovníkovi zničit kariéru, což by u něj byla velká škoda, doufejme, že se tedy dá dohromady. Dobrá věc je, že nemusí s návratem nijak extra spěchat, neboť i on dostal bonus 50 tisíc dolarů za nejlepší zápas večera.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články