Nakládačka ze Slovenska! Klein přestřílel Američana a ukončil jej na TKO v prvním kole

Nakládačka ze Slovenska! Klein přestřílel Američana a ukončil jej na TKO v prvním kole A.J. Cunningham vs. Ľudovít Klein | zdroj: Getty Images

Slovenský bojovník Ľudovít Klein si dnes v Las Vegas odbouchal už 8. zápas v UFC a byla z toho další dominantní výhra.

Ľudovít Klein roste s každým zápasem a ukázal to i dnes na turnaji UFC Vegas 87, odkud si odvezl další vítězství. Lajoš se měl původně utkat se španělským borcem Joelem Álvarezem, ale ten měl problém s vízy a do Las Vegas se tak nepodíval. UFC ale slovenskému bojovníkovi sehnalo náhradu v podobě amerického bojovníka AJ Cunninghama, pro kterého se jednalo o debut v UFC a rovnou proti ostřílenému bojovníkovi, jako je Klein.

Američan se už předtím zkoušel do UFC dostat přes Dana White's Contender Series, ale tam mu to nevyšlo a až teď dostal svou šanci. Zápas vzal navíc na poslední chvíli, takže se není čemu divit, že byl považován za velkého outsidera.

A podle toho také vypadal samotný zápas. Perfektně připravený Klein nastoupil do soupeře bez slitování a hodně sebevědomě. Tlačil ho před sebou a ukazoval především skvělý box.

Cunningham inkasoval tvrdé rány do hlavy, a když už se rozhodl kontrovat, Lajoš většinu rychle uhnul a ještě jej potrestal dalšími údery. Po chvíli se navíc začalo projevovat, že Američanova příprava nebyla stoprocentní a začal viditelně zpomalovat. Některé z úderů slovenského borce byly opravdu tvrdé a padaly přesně na hlavu. Cunningham ale ukazoval, že je velký tvrďák a i tyto rány „sežral“, aniž by to s ním nějak zásadně otřáslo.

Lajoš tak trochu změnil taktiku a začal chytře trefovat spodky, což se ukázalo jako skvělý plán a byl to pro amerického nováčka začátek konce. Tvrdé rány na břicho ho začaly ždímat ještě víc a Klein jej zahnal ke kleci, kde mu dal i svůj pověstný highkick. Američan se odhodlal k protiútoku, jenže ihned schytal frongkick přímo na játra, po kterém šel k zemi a neměl už vůli dál bojovat. Po dalších několika tvrdých úderech tak rozhodčí zápas ukončil a Lajoš Klein mohl slavit sice tak trochu povinné ale hodně dominantní vítězství v prvním kole.

Také komentátor a bývalý UFC šampion Daniel Cormier si všiml, že Klein je zápas od zápasu lepší a zeptal se ho, jak je to možné:

„Protože následuju svoje sny. Každý den tvrdě trénuji a mým cílem je stát se jednoho dne šampionem,“ odpověděl Lajoš svou angličtinou, na které rovněž zapracoval.

„Ano, cítil jsem to,“ vyjádřil se pak ke své taktice, která vedla k vítězství. "Trefil jsem soupeře do břicha svými údery i kopy a cítil jsem, že to fungovalo.“

Klein ze svých posledních 5 zápasů 4krát vyhrál a jednou remizoval, příště už by tedy možná mohl zabojovat proti někomu z nejlepší patnáctky lehké váhy, kde se to hemží hodně zajímavými jmény.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články