Ľudovít Klein nedal mladému Chilanovi šanci a připsal si už čtvrtou výhru v UFC

Ľudovít Klein nedal mladému Chilanovi šanci a připsal si už čtvrtou výhru v UFC zdroj: Foto: Getty Images

První Slovák v UFC šel dnes do svého sedmého zápasu a ukázal hodně vyzrálý a inteligentní výkon.

 

Lajoš Klein se dnes předvedl ve skvělé formě, kterou mu pochválil i komentátor Michael Bisping. Jeho soupeřem mu byl mladý bojovník z Chile, Ignacio Bahamondes. Ten se do UFC dostal stejně jako Klein už v roce 2020 a i když první zápas v nejlepší lize světa těsně prohrál, další tři dokázal vyhrát. Navíc preferuje striking a 9 z jeho 14 vítězství ukončil na KO. Pro Lajoše to byl rozhodně nebezpečný soupeř, ale i přestože byl Bahamondes o hlavu vyšší, slovenský bojovník se ho nezalekl. 

Ze začátku prvního kola se oba oťukávali, ale bylo vidět, že Lajoš má větší ránu a je přesnější. Při jednom z útoků jej trefil dobrým zadním direktem a pořádně Chilanem otřásl. Když to Lajoš viděl, pustil se do něj v úmyslu jej ukončit, ale Bahamondes jej svázal do klinče a nakonec jej vzal slovenský bojovník na zem. Tam jej držel většinu prvního kola, trestal jej dobrými údery a jedním z loktů dokonce otevřel chilského soupeře na obličeji. V poslední minutě se jeho soupeř dokázal postavit, ale i když v postoji odolával trochu líp, tohle kolo vyhrál dominantně Lajoš.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Ve druhé pětiminutovce se ale Bahamondes vrátil do hry. Ze začátku dobře Kleina trefoval svými jaby a slovenský borec trochu ztratil rytmus. Naštěstí je to komplexní zápasník a jakmile začal Chilan vystrkovat růžky v postoji, vzal jej dobře načasovaným takedownem na zem. Bahamondes se sice dokázal postavit, ale Klein dokázal dobře kombinovat svůj postoj s dalšími takedowny. Druhé kolo bylo vyrovnanější a mohlo jít za oběma borci.

Ve třetím ale Lajoš ukázal, že chce vítězství víc. Přesněji a tvrději trefoval unaveného soupeře a byl to teď Bahamondes, který se raději pokusil o takedown. Ten mu ale nevyšel a vzápětí mu Lajoš ukázal, jak se to má dělat, když jej vzal sám na zem, odkud už jej do konce kola nepustil. 

I když Bahamondes při vyhlašování výsledků zvedal ruku nahoru, o vítězi bylo jasno. Lajoš vyhrál jednomyslně na body a připsal si ke dvěma porážkám a jedné remíze svou čtvrtou výhru v UFC.

„Nejdříve bych chtěl vzdát respekt svému soupeři, je to hodně tvrdý bojovník,“ řekl Lajoš v pozápasovém rozhovoru. „Je to první bojovník, který je mladší než já, se kterým jsem bojoval, je hodně tvrdý. Moje příprava byla hodně dobrá, připravoval jsem se hodně tvrdě, a jsem šťastný, že jsem to mohl ukázat.“

„Ne, protože je opravdu houževnatý,“ odpověděl Klein na otázku, jestli ho překvapilo, že Bahamondese neukončil před limitem. „Ale já jsem se soustředil na všechna tři kola a říkal jsem si, že to můžu vyhrát na body. Výhra je výhra.“

A tato výhra byla pro Lajoše velice důležitá. Byl to totiž jeho poslední zápas na stávající smlouvě a on tak získal mnohem lepší pozici pro vyjednávání nové smlouvy.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články