Je to pro mě životní zápas, říká Lajoš Klein o duelu s velezkušeným americkým veteránem, který v kleci čelil Diazovi i Poirierovi

Je to pro mě životní zápas, říká Lajoš Klein o duelu s velezkušeným americkým veteránem, který v kleci čelil Diazovi i Poirierovi Lajoš Klein před zápasem v UFC. | zdroj: Profimedia

Lajoš Klein sice zápasil minulý měsíc, už za necelých šest týdnů ho ale čeká možná zatím největší zkouška. První Slovák v UFC se chystá na agresivní smršť.

“Se svým výkonem nejsem spokojený, je pravda, že mi ten zápas nesedl, i když jsem se cítil skvěle,” okomentoval Klein svůj poslední souboj v pořadu Max MMA. Tehdy mu čelil Jai Herbert. Lajoš zpětně lituje, že se utrhl ze řetězu a neposlouchal rady ze svého rohu. “Trochu jsem to podcenil. Začal zespodu kopat upkicky, jedním mě i trefil a otevřel mě, což jsem hned cítil, protože mi to teklo do oka.” Krev samozřejmě značně ovlivnila jeho vidění a nakonec také výsledek prvního kola. Výkon v druhém už podle slovenského fightera byl o něco lepší, ačkoli se mu nedařilo najít optimální vzdálenost. “Myslel jsem si, že bude dělat nějaké výpady, ale on celý zápas odcouval a utíkal mi, těžko se mi odhadovala vzdálenost.”

Zpětně je rád, že se vyhnul červenému políčku, zachránil ho také stržený bod na straně Herberta, který obdržel za opakovaný úder do slabin. “Můžu být spokojený, že je to remíza, protože ten výkon nebyl dostačující na výhru, ale osobně samozřejmě spokojený nejsem.”

Lajoš se nijak netajil tím, že chtěl v letošním roce stihnout minimálně tři zápasy. A vzhledem k tomu, že se další duel uskuteční již začátkem června, nebude žádný problém předsevzetí splnit. “Přiznám se, že jsem čekal, že druhý zápas přijde o něco později, ale jak se říká, je třeba být vždy připraven.”

Slovenský ranař mohl zápas vzít také díky tomu, že trénuje prakticky neustále, takže se stihne připravit i v takto krátké době. “Už se na to opravdu těším.” Z posledního zápasu si naštěstí neodnesl žádné vážné zranění, takže by ho v červnu nemělo nic limitovat. “Měl jsem akorát tu tržnou ránu, ale to se mi rychle zahojilo. Fyzicky jsem na tom dobře.”

Tentokrát se mu postaví Jim Miller (35-17), jenž se právem může nazývat veteránem UFC, debutový zápas měl na turnaji UFC 89 v roce 2008. Za svou kariéru se měřil s těmi nejlepšími z nejlepších, příkladem může být Nate Diaz, Donald Cerrone, Frankie Edgar, Charles Oliveira či Dustin Poirier. Kdepak, vysloužilého Američana už zřejmě jen tak něco nezaskočí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Jeho kvality si uvědomuje i Klein. “Je to pro mě opravdu velké jméno,” zdůraznil. “Je sice pravda, že mu letos bude 40, ale v jeho případě bych věk vůbec nezohledňoval. Koukal jsem na jeho poslední zápasy a stále předvádí atraktivní výkony. Je tvrdý, v zápasech vůbec není znát, že mu je skoro 40. Určitě to bude těžký zápas.” Lajoš se sice nechal slyšet, že se chce poučit z předchozích chyb, s Millerem se však nehodlá držet zpátky. “Nesmím se bát víc tlačit a občas jít do přestřelky, protože mi to v postoji vyhovuje. Musím být agresivnější.” V potaz bude muset vzít soupeřovy grapplerské dovednosti, Američan totiž za svou kariéru dal dohromady pěknou sbírku submisí.

A jak to vypadá s přípravou? “Chystám se do Polska, museli jsme to rychle naplánovat kvůli sparring partnerům,” nastínil. Konkrétní místo ještě vybrané nemá, bude hodně záležet, kdo bude k dispozici. Cílem je pochopitelně vybrat zápasníka, který se stylově bude podobat Millerovi. V zahraničí chce zůstat alespoň dva týdny. “Fyzicky jsem na tom dobře, musíme akorát zabrat na tréninku a v taktice. Na zápas se opravdu těším,” řekl s tím, že možná stojí před nejtěžší zkouškou své kariéry. “Řekl bych, že je to pro mě životní zápas. Užiju si to.”

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články