Na toaletě s inspektorem. Lajoš Klein zavzpomínal na zážitky během testování na doping

Na toaletě s inspektorem. Lajoš Klein zavzpomínal na zážitky během testování na doping Lajoš Klein slaví svou první výhru v UFC | zdroj: Getty Images

Lajoš Klein se i nadále drží v UFC, což mimo jiné znamená, že se stále potkává s inspektory z antidopingové agentury USADA. A byť jsou kontroly značně nepříjemné, má alespoň na co vzpomínat.

V porovnání s Jiřím Procházkou, který je v tomto ohledu rekordmanem, tolik testů nezažil, i tak jich ale bylo víc než dost. „Zrovna předevčírem přišlo rozhodnutí o mém posledním testu. Byl samozřejmě negativní. Koukal jsem, kolikrát už za mnou přišli. V UFC jsem tři roky, 18krát mě zatím testovali,” pochlubil Klein se v pořadu RestDay.

Na kontrolách mu nejvíce vadí fakt, že se na ně nemůže připravit, což je samozřejmě zcela logické. „Naposledy jsem byl po zápasu na dovolené ve Španělsku. Byli jsme na večeři a přišli za mnou,” řekl s tím, že kontrolu nejprve považoval za hotelovou službu. „Vždy musíš hlásit svou polohu, kde budeš v daný čas. A to každý jeden den. Mohou přijít opravdu kdykoli.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein (@lajosko.klein)

Pokoj nemá ani o víkendu v brzkých ranních hodinách. Že by si chtěl trochu přispat, na to USADA nehledí. „Často se stává, že v neděli ráno kolem páté nebo šesté hodiny u mě doma někdo zvoní. Mám jeden volný den, kdy si můžu trochu pospat,” postěžoval si.

Celý proces se může výrazně protáhnout, obzvlášť když si návštěva vybere nejméně vhodný okamžik. „Někdy se stává, že jsem zrovna pět minut před jejich příchodem byl na záchodě. To je usadím a začnu do sebe lít vodu, jednou u nás byli i dvě hodiny.”

Komisař je navíc povinen kontrolovaného sportovce neustále sledovat, ani na chvíli ho nesmí spustit z očí. Patrně jde o opatření, které má zabránit pokusům ovlivnit testování. Tím pádem je zaděláno na další bizarní historky. „Stala se mi taková nemilá příhoda, bylo to těsně před zápasem, kdy mě přišli zkontrolovat do šatny. Nechtělo se mi čůrat, ale potřeboval jsem na velkou. A oni museli jít se mnou.”

Komisař je zkrátka povinen doprovázet sportovce také na místa, kam i císař pán chodil sám. „Takže jsem se zavřel do kabinky a on tam stál se mnou. Normálně na mě koukal a já jsem tam smutně seděl. Podíval jsem se na něj a řekl jsem mu: ‚Kamaráde, tak to máš pěkně špinavou práci‚‘ (smích).” Klein dodal, že ze situace nebyl nadšený ani inspektor. „Mr. Highlight” ale situaci ustál. „Bylo to 15 minut před zápasem, takže jsem to ze sebe potřeboval dostat ven, bylo mi jedno, jestli tam bude stát.”

Zdroje:  RestDay – YouTube

Nejnovější články