KO kopem na hlavu! Mladý nástupce Conora McGregora už před zápasem předpověděl, jak ukončí soupeře

KO kopem na hlavu! Mladý nástupce Conora McGregora už před zápasem předpověděl, jak ukončí soupeře zdroj: Getty Images

Mladý irský talent Ian Garry umí stejně jako jeho vzor Conor McGregor předvídat budoucnost svých soupeřů. Zařadil se mezi elitu a dosud nepoznal porážku.

 

Ian Machado Garry včera na turnaji UFC on ABC potvrdil, že rozruch kolem něj je zcela zasloužený. 25letý irský talent bojující ve welterové divizi, který ve svých 12 zápasech ještě nepoznal porážku, se včera utkal se svým doposud nejtěžším soupeřem, Danielem Rodriguezem.

Ten je sám zkušeným veteránem a na svém kontě měl před zápasem 17 vítězství a jen 3 porážky. Bojoval s velice zkušenými jmény a chtěl mladému bojovníkovi ukázat, že mezi nejlepších 15 bojovníků welterové váhy ještě nepatří. Jenže se ukázal opak a Ian ukončil Rodrigueze už v prvním kole.

Oba byli agresivní, ale Garry se nenechal zastrašit a začínal mít navrch. Dobře kontroval a několikrát trefil Rodrigueze, který bojoval z obráceného postoje zadním roundkickem do břicha. Ten vždy snížil ruce, aby kop vykryl a Garry toho po chvíli využil. Za svůj zadní direkt poslal znovu roundkick, ale místo na břicho mířil na odkrytou hlavu Rodrigueze. Irský talent se trefil přesně a i když Američana nevypnul, Rodriguez šel na zem, kde si Garry vynutil ukončení zápasu krupobitím tvrdých úderů.

„Říkal jsem vám to. Nechci být neuctivý k Rodriguezovi, ale věděl jsem, že jsem lepší, mám lepší schopnosti, lepší techniku a mám mnohem větší výdrž,“ řekl Garry v pozápasovém rozhovoru. „Říkal jsem, že klíčovým v tomhle zápasu bude ta pravá noha. Od začátku jsem se to snažil nastražit. Ze začátku to nemělo úspěch, ale pak ano, a to se počítá.“

Garryho TKO proti tvrdému soupeři bylo impresivní, ale ještě působivější bylo to, že Garry způsob ukončení v podstatě předpovídal ještě dlouho před samotným zápasem, podobně, jako to kdysi dělal jeho vzor Conor McGregor. V jednom z rozhovorů řekl přesně svůj plán, kterým hodlá Rodrigueze ukončit a to také udělal:

„Už teď mám tu mapu (k vítězství) ve své hlavě. Můžu ti říct, jak ho knockoutuju. Pravý highkick. Pokud ho knockoutuju čímkoliv jiným, tak jsem to nezamýšlel. To je ten knockout, který chci – pravý highkick. Chci, aby byl na zádech, tuhý jako prkno,“ řekl Garry v rozhovoru před zápasem.

Nakonec sice musel Rodrigueze přece jen dobít několika údery, ale pravý highkick mu skutečně zajistil cennou výhru, díky které se dostal mezi top 15 bojovníků welterové divize.

A Ian se netají plány stoupat výš a výš. Hned po zápasu už měl v hlavě konkrétní jméno bojovníka, se kterým by se rád utkal:

„Chci chlapa, který je známý jako „gatekeeper“ (hlídač brány) do top desítky už bůhvíjak dlouho. Jeho jměno je Neil Magny! Chci tě jako dalšího! Knockoutuju tě a vezmu si svůj trůn v top desítce a budu mít 6 výher v řadě a půjdu si pro pás! UFC, máte tady novou hvězdu ve městě!“ řekl Garry sebevědomě v pozápasovém rozhovoru.

Cesta k titulovému pásu bude pro Garryho určitě ještě hodně dlouhá, ale se sebevědomím a schopnostmi jaké mladý Ir má, to určitě není nemožné.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články