KO v prvním kole, takhle sebevědomě McGregor před 7 lety vlétl do UFC

KO v prvním kole, takhle sebevědomě McGregor před 7 lety vlétl do UFC Conor McGregor vítězí ve svém debutu v UFC | zdroj: Profimedia

Nechybělo mnoho a Conor McGregor nikdy do UFC nenastoupil. Osud tomu tak ale nechtěl a vy se tak můžete podívat na jeho povedený debut.

I přestože je teď Conor McGregor velice bohatým sportovcem, vždy tomu tak nebylo. V minulosti dělal instalatéra a byl i na sociální podpoře. Teď je tváří MMA a mnoho mladých bojovníků sní o kariéře, jakou má on. Je zajímavé, že jen málo chybělo k tomu, aby byl McGregor jen další z mnoha bojovníků, jehož jméno zná jen pár fanoušků v dublinském baru.

V roce 2013, jen několik měsíců před svým debutem v UFC, chtěl totiž Conor McGregor pověsit MMA rukavice na hřebík. Sice byl dvojnásobným šampionem v organizaci Cage Warriors v pérové a lehké váze, ale UFC o něj nejevilo zájem. McGregor na tom nebyl v té době finančně moc dobře a byl si vědom toho, že mimo UFC si peníze na živobytí nevydělá. Rozhodoval se tedy, jestli má vůbec smysl v kariéře MMA bojovníka pokračovat. Sám McGregor se o tom zmínil v podcastu Fighter and the Kid:

„Jak asi víte, mimo UFC není MMA moc finančně stabilním zaměstnáním. Nebyl jsem si jistý, co dělat. Do toho můj kámoš z gymu dostal zprávy, že nemůže dál bojovat, že má zranění způsobené všemi těmi válkami v oktagonu. UFC mi nezavolalo, i když jsem měl dva pásy z Cage Warriors kolem svého pasu a tak jsem si říkal, že už to asi nechci dělat. ‚Možná tohle není pro mě. Jestli se tohle stalo mému kamarádovi, který byl taky připravený na zápasy v UFC a teď nemůže bojovat, tak nevím, jestli to má cenu‘. Tak jsem toho v podstatě nechal. Nechodil jsem do gymu 3, možná 4 týdny, což jsem nikdy předtím neudělal.“

Conorovi začal volat jeho trenér John Kavanagh, který byl v té době na tréninkovém kempu na Islandu, ale Conor s ním nechtěl mluvit. Takhle to dělal několik týdnů, až potom telefon zvedl. A dobře udělal. John Kavanagh mu totiž oznámil, že o něj má UFC zájem a jestli je připravený na svůj debut za devět týdnů.

„Po rozhovoru jsem telefon položil a měl jsem dlouhou konverzaci sám se sebou. Řekl jsem si, že cesty můžou jít různými směry, ale že tohle je teď můj osud a já do toho dám úplně všechno“.

A všechno do toho opravdu dal. Svého soupeře, Marcuse Brimage totálně rozebral. Conor byl vždy o krok napřed a ukázal, že ve svých úderech má snad laserový zaměřovač. Hned na začátku prvního kola se mu podařilo trefit Brimage rychlým zvedákem na bradu a dalšími údery jej dostal na zem, kde své dílo dokončil:

Zajímavé je, že Marcus Brimage od té doby dokázal ze šesti zápasů vyhrát pouze jeden a dá se říct, že Conor McGregor tak ukončil jeho, do té doby, slibnou kariéru.

Zato svoji kariéru McGregor před 7 lety pořádně nastartoval. Stal se tváří MMA, prvním bojovníkem, který zároveň držel dva šampionské tituly ve dvou různých divizích, dokázal vydělat peníze, o kterých se jiným bojovníkům ani nesnilo a dokonce si zaboxoval i s Floydem Mayweatherem.

Kdy bude McGregor zápasit příště není dosud jasné, stejně jako se neví, kdo bude jeho soupeřem. Spekuluje se o Justinu Gaethjem, dalším boxerském zápasu, nebo taky odvetě s Khabibem Nurmagomedovem. To je však všechno jen ve hvězdách a dost možná ani sám Conor netuší, co bude jeho dalším krokem.

Zdroje:  YouTube UFC , bloodyelbow , Fighter and the Kid

Nejnovější články