Konec výmluv! Edwards a Masvidal si vyřídí účty v kleci

Konec výmluv! Edwards a Masvidal si vyřídí účty v kleci Leon Edwards a Jorge Masvidal se zřejmě konečně utkají v kleci | zdroj: Profimedia

Jedna z nejslavnějších zákulisních roztržek v historii UFC se konečně dočká rozuzlení v kleci. Edwards a Masvidal prý souhlasili se vzájemným zápasem.

Příběh tohoto zápasu se začal psát v březnu roku 2019 v zákulisí UFC v Londýně. Masvidal právě knockoutoval domácí hvězdu Darrena Tilla a dával v zákulisí rozhovor, když kolem prošel Leon Edwards, který na stejné akci rovněž bojoval, a něco směrem k němu zahlásil.

Americký tvrďák za ním okamžitě vyrazil a dal mu několik ran, než ho stihli odtrhnout. Později celou situaci popsal ze svého pohledu: „Kecal blbosti na sociálních sítích, a pak jsem ho tu potkal, ale osobně mi do očí jako chlap nic neřekl. Chtěl jsem si s ním promluvit, ale vyhýbal se mi. Tak jsem to pustil z hlavy, že to vyřešíme po zápase.

No a dávám zrovna rozhovor, když tenhle chuligán projde okolo a něco říká. V červenci ti nakopu zadek, červenec...Tak říkám: možná, nebo co když ti budu já chtít nakopat zadek v dubnu, nebo mi ani nestojíš za to, abych se na tebe připravoval a dám si to s tebou hned tady ty nicko. Řekl jsem mu, ať mi to řekne přímo do obličeje a ne jen, jak prochází okolo.

No a jdu za ním s rukama za zády, abych ukázal, že nejdu dělat problémy. A on ruce zvedne před sebe a jde směrem ke mně. Tam, odkud pocházím, když tohle uděláš, tak mě chceš praštit, a to se nestane. Tak jsem mu dal 3 kousky se sodovkou a šel jsem pryč.“

Leon v té době o souboj s „Gamebredem“ velmi stál, aby se posunul žebříčkem k vysněnému titulu. Namísto něj ale UFC dalo nepochopitelně přednost Benu Askrenovi. Výsledné KO pak Masvidala katapultovalo mezi největší hvězdy MMA a o souboj s Angličanem nijak zvlášť nestál.

„Rocky“ mezitím na body porazil ex-šampiona lehké váhy Rafaela dos Anjose a se sérií 8 výher v řadě začal trvat na tom, že chce bojovat o titul. UFC na něj ale vyzrálo, jakmile ho totiž pro neaktivitu odstranilo z žebříčku, byl Edwards ochotný přijmout i zápas proti vycházející hvězdě Khamzatu Chimaevovi.

Ten se nakonec nekonal a namísto toho musel Angličan svou pozici hájit proti Belalu Muhammadovi. Následoval zajímavý zápas s Natem Diazem, který byl až do posledních vteřin, kdy svérázný Američan trefil čistou bradu a nescházelo moc k jeho vítězství KO.

Nyní opět nastala ideální chvíle, aby se Edwards s Masvidalem konečně utkal, neboť šampion Kamaru Usman má na listopad naplánovanou odvetu s Colby Covingtonem. Jenže to dlouho vypadalo, že si Rocky raději počká. "Nechci nic slyšet o chlápkovi, co prohrál 2 poslední fighty a v tom posledním dostal KO," nechal se slyšet. Nakonec ale zřejmě rozhodly peníze. „Milionář,“ napsal totiž Angličan s jamajskými kořeny na Twitteru.

Na případu Masvidala a Edwardse je krásně vidět, jak UFC funguje. Zatímco Gamebredovi stačily 3 výhry, aby dvakrát zabojoval o titul, Rockymu se to ne a ne povést ani po 9 vítězstvích v řadě. Působivá KO mají zkrátka mnohem v očích promotérů a většiny fanoušků větší váhu než bodová rozhodnutí.

Nyní se ale cesty dvou rivalů konečně protnou v kleci. Zápas ještě nebyl oficiálně podepsán, ale oba už prý souhlasili, že se utkají 12. prosince na UFC 269. Na stejné kartě by měl také Dustin PoirierCharlesem Oliveirou a uvidíme pravděpodobně také Amandu NunesJuliannou Penou. Naopak závěr trilogie v muší váze mezi Morenem a Figueiredem prý bude přesunut na leden.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články