"Není to bojovník," zkritizoval Masvidal svého rivala Edwardse a prozradil, kdy se vrátí do klece

"Není to bojovník," zkritizoval Masvidal svého rivala Edwardse a prozradil, kdy se vrátí do klece Souboj dvou svérázů vyhrál jasně Masvidal | zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal řekl, co si myslí o bojovém stylu Leona Edwardse a spřádá plány na návrat do klece UFC.

Bojovník welterové váhy UFC a majitel speciálního pásu BMF Jorge Masvidal sice za poslední rok prohrál dva titulové zápasy v řadě s Kamaru Usmanem (první na body a druhý po KO ve druhém kole), ale i tak už opět uvažuje, koho by musel porazit, aby dostal i třetí šanci.

V rozhovoru pro server The Mac Life Masvidal prozradil, že by do konce roku rád stihl ještě alespoň jeden zápas s někým z elitních pozic žebříčku: „Půjdu po komkoli z první pětky, kdo bude k dispozici v říjnu nebo v listopadu.“

Mezi nejlepšími pěti bojovníky welterové divize se nachází také Leon Edwards, který minulý víkend porazil po pěti kolech na body legendárního Natea Diaze a tímto výkonem tak ubránil třetí příčku. S Masvidalem se v kleci sice nikdy nepotkal, ale už to mezi nimi párkrát pěkně jiskřilo. V roce 2019 měli například slušnou roztržku v zákulisí při jednom z turnajů UFC.

Masvidal by ho jako potencionálního soupeře bral, ale zároveň nešetřil slovy kritiky. Nejvíce mu prý u britského bojovníka vadí fakt, že většinu vítězných zápasů proti špičkovým soupeřům získal až na body a nebyl ochotný do toho dát vše. To je podle Masvidala velice riskantní a bylo to prý vidět i v Edwardsově duelu s Diazem, kde sice zvítězil, ale v posledních minutách málem schytal KO.

„Myslím si, že to byl dobrý zápas a dobrý výkon. Leon dělá to, co dělá a pořád chce víc peněz, ale není to ukončovatel. Není to bojovník,“ myslí si Masvidal. „Vesele si vyhrával a nebyl ochotný zariskovat, že by do toho šel a ukončil to. Proto podle mě není v pozici, ve které by chtěl být, protože nejde do klece bojovat každou sekundu každé minuty.

„Umí toho dost, ale prostě v sobě nemá dostatek odvahy a agrese, aby tam šel a zmlátit špičkového soupeře tak, jak by měl.“

I přes tato slova má Masvidal, který okupuje sedmou příčku, stále Edwardse na svém seznamu soupeřů a rozhodně by se nebránil jejich společnému zápasu. Jak ostatně opět zopakoval na konci rozhovoru, nejde po nikom konkrétním. Pouze chce někoho, kdo ho vrátí zpátky mezi vyzyvatele.

„Beru všechny, co jsou v žebříčku nade mnou,“ stojí si Masvidal za svým. „Kdokoliv z nich bude k dispozici v říjnu nebo v listopadu, toho při svém návratu vezmu proti sobě. Může to být kdokoliv."

Zdroje:  The Mac Life

Nejnovější články