Král thrash-talků Covington opět v akci. Usmana obvinil, že záměrně zdržoval jejich odvetu

Král thrash-talků Covington opět v akci. Usmana obvinil, že záměrně zdržoval jejich odvetu První střet Usmana a Covingtona nabídl parádní podívanou, překoná ji odveta? | zdroj: Profimedia

Colby Covington se pustil do Kamaru Usmana a nařkl ho, že si vybíral jednoduché soupeře a nesnažil se domluvit na jejich společném duelu.

Už za necelý měsíc odstartuje turnaj UFC 268, jemuž bude vévodit dlouho očekávaná odveta mezi šampionem welterové váhy Kamaru Usmanem a jeho vyzyvatelem Colby Covingtonem, který v nedávném interview prozradil, že bylo velice obtížné tento duel domluvit.

Covington po jejich společném prvním zápase, v němž prohrál na TKO v pátém kole, okamžitě začal žádat o další konfrontaci. Stěžoval si totiž na to, že byl lepším bojovníkem a také poukazoval na to, že rozhodčí Marc Goddard zastavil zápas předčasně. I tak mu to ale nebylo nic platné, protože ho prý dlouhou dobu Usmanův tým odmítal. Nakonec muselo zasáhnout až vedení organizace.

„Bylo to těžké a vypadalo to, že se to vůbec neuspořádá,“ řekl Covington v rozhovoru pro server MMA Fighting. „Nechtěli, aby k tomu došlo a jeho manažer to neustále odmítal. Pokoušeli se najít veškeré možné způsoby, aby této odvetě dokázali zamezit. Jediný důvod, proč tento zápas nakonec bude, je ten, že UFC nedalo Usmanovi na výběr. Řekli mu: ‚Hej, buď s ním budeš bojovat anebo ti sebereme pás.‘  Musíte prostě stále ukazovat, že jste nejlepší na světě.“

Covington sice nakonec dostal to, co chtěl, ale stále působí značně rozzlobeným dojmem. Domnívá se, že Usmanovo zdržování bylo zbytečné a od jejich prvního fightu prý bojoval pouze se slabými soupeři, proti kterým neměl žádnou šanci ukázat, že je tím nejlepším. Nejvíc pak Colbymu vadí Kamarovy dva zápasy s Jorgem Masvidalem, kterého vyloženě nenávidí a s oblibou ho nazývá Street Judas (pouliční Jidáš).

„Naposledy jsem musel ukončit bývalého šampiona Tyrona Woodleyho, zatímco Usman vydělával příliš jednoduché peníze proti lehkým vahám, které v téhle divizi neměly nikdy být," postěžoval si Covington. „Například jeho poslední duel proti Street Judasovi. Bože, vždyť jsem toho chlapa porazil už před desítkami let. To není žádný úspěch. Jsi hrdý na to, že jsi ho porazil? Ten chlap je lehká váha. Neměl by na vrcholu našeho žebříčku vůbec co dělat.“

Je třeba říct, že Covington je ve světě MMA kromě bojování známý také jako jeden z nejhlasitějších trash-talkerů a na většině kolegů nenechal suchou nit. Jeho kritiky jsou navíc velice často přehnaně subjektivní a často tak působí, že na sebe pouze upozorňuje. Na druhou stranu UFC jednou za čas do titulového zápasu protlačí velice nečekaného bojovníka, na což už si stěžovalo vícero fighterů.

Covington ale už teď může být v klidu, protože svou druhou šanci dostal a může proti Usmanovi dokázat, že je lepším bojovníkem. Turnaj UFC 268, který se koná 7. listopadu v newyorské Madison Square Garden, nabízí hned dva titulové zápasy. Kromě tohoto ve welterové váze se můžeme těšit také na šampionku slámové divize Rose Namajunas, jež si to rozdá s bývalou královnou Zhang Weili.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články