Mackenzie Dern se vyhoupla mezi elitu UFC, na souboj o titul se teď ale ještě necítí

Mackenzie Dern se vyhoupla mezi elitu UFC, na souboj o titul se teď ale ještě necítí Mackenzie Dern | zdroj: Getty Images

O víkendu Mackenzie Dern málem zlomila ruku Nině Nunes a nyní prozradila, jaké má další plány.

Velký skok v žebříčku slámové váhy zaznamenala po víkendovém turnaji UFC Vegas 23, několikanásobná mistryně světa v BJJ Mackenzie Dern. Ta se po perfektním výkonu, kdy ukončila armbarem v prvním kole Ninu Nunes, vyhoupla z 11. místa na 5. pozici a navíc si zaslouženě odnesla prémii padesát tisíc dolarů za výkon večera.

To, že je Dern je momentálně nejlepší grapplerkou v nejnižší ženské váhové kategorii je evidentní. Právě teď drží čtyři výhry v řadě a z toho tři posbírala po parádních submisích. Bývalá mistryně světa v brazilském jiu-jitsu navíc výrazně zlepšila i postoj (což bylo vidět i v posledním duelu) a může se z ní brzy stát velice platná univerzálka.

Z pátého místa teď může navíc začít ohrožovat největší elitu svojí divize a popřípadě si začít dělat choutky na titulový zápas. Do toho by se americká bojovnice zcela logicky chtěla dostat, ale v rozhovoru pro ESPN sdělila, že na něj ještě není tak úplně připravená a potřebuje na něj ještě nějaký čas.

„Na ty nejlepší holky jsem připravená, ale na souboj o titul jenom možná. Možná na něj budu připravená na konci roku,“ řekla Dern. „Ještě potřebuji pár bojů, protože na pás, který chceš, musíš být stoprocentní, a to já ještě nejsem. Musím být stoprocentně připravena na to být v klidu a přemýšlet.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sportcast plus (@sportcastplus)

„Dostávám se do toho. Jo, teď jsem zvládla submisi v prvním kole, ale nemůžete vidět to ostatní okolo. Kromě toho, že dokážu porazit své soupeřky v prvním kole chci mít také jistotu, že když budu bojovat se šampionkou, tak budu připravená i na celých pět kol.“

Od Dern je toto velice sympatický přístup, protože už jsme v historii zažili plno bojovnic, které se co nejrychleji draly na výsluní, aby následně v titulovém zápase naprosto vyhořely. U Američanky s brazilskými kořeny je navíc zřetelně vidět, že se zápas od zápasu zlepšuje a je čím dál tím nebezpečnější. Ty největší zkoušky ji však ještě čekají.

S kým bude nyní Dern bojovat je těžké předvídat, ale kromě šampionky Weili Zhang, která si to za týden a půl rozdá s bývalou držitelkou titulu Rose Namajunas, je v žebříčku také další bývalá šampionka Joanna Jedrzejczyk a také velice nebezpečné bojovnice Yan Xiaonan a Carla Esparza.

Zdroje:  YouTube - ESPN

Nejnovější články