Mackenzie Dern zvítězila v divokém souboji nad brazilskou bojovnicí Virnou Jandirobou

Mackenzie Dern zvítězila v divokém souboji nad brazilskou bojovnicí Virnou Jandirobou zdroj: Profimedia

I přes zlomený nos dokázala Mackenzie Dern přesvědčit rozhodčí a po napínavém zápase bere další výhru.

Hlavní kartu na turnaji UFC 256 ozdobil také dámský duel ve slámové váze mezi brazilsko-americkou bojovnicí Mackenzie Dern a brazilskou amazonkou Virnou Jandirobou.

Obě bojovnice jsou excelentní grapplerky, Virna Jandiroba je držitelkou černého pásu v BJJ a Mackenzie Dern je dokonce bývalá mistryně světa v BJJ. Pokud se ale někdo těšil na pořádnou dávku kvalitního grapplingu, dnes se jí nedočkal. Obě bojovnice se totiž rozhodly změřit sílu v postoji.

První kolo sice začalo trochu opatrněji, ale po chvíli se ukázalo, že tohle bude divoký zápas. Mackenzie se do Virny rozjela svými údery, ta jí to ale v zápětí vrátila dobrým zadním hákem. Dlouhou dobu se ani jedna nepokusila o takedown, až se toho zhostila Mackenzie a pokusila se o single leg. Jenže Virně se na zem nechtělo a dokázala takedown ubránit.

Po vyrovnaném prvním kole zápas pokračoval podobně. Obě bojovnice si nic nedarovaly a do přestřelek dávaly úplně všechno, ve snaze dojít si pro knockout. Po chvíli zápas na chvíli přerušilo píchnutí do oka brazilské bojovnice, ale za chvíli se pokračovalo a Mackenzie se do své soupeřky rozjela ještě zběsileji. Jenže přitom dostala kolenem přímo do tváře, které ji zlomilo nos.

Následně se Virně podařilo dostat Mackenzie na zem do guardu a konečně jsme byli svědky trochu grapplingu. Mackenzie se snažila o leg lock, ale Vinda si to pohlídala a do konce kola už se nic nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený (@imexile)

Třetí kolo začalo znovu velice agresivně, ale z přestřelek začala mít více brazilská bojovnice. Mackenzie se pokusila o single leg takedown, ale Virna jí ho nedala a zápas tak pokračoval v postoji. V půlce kola se Mackenzie povedl dobrý zadní hák, kterým Virna otřásla a zatlačila ke kleci. Jenž místo aby pokračovala v úderech a využila šanci na ukončení zápasu, potopila se znovu pro single leg, který opět nedostala a Virna se mezitím stihla zregenerovat. Naopak to byla brazilská bojovnice, která dostala Mackenzie na zem, tedy aspoň na chvíli, než zase obě vstaly a začali si dávat neskutečné rány.

Na konci třetího kola se Vinda pokusila o gilotinu a vzala tak zápas na zem. Tam dostala od Mackenzie několik ran, ale nic velkého se už nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený UFC (@thebestufcclips)

Sice se nejednalo o ten nejtechničtější striking, ale obě bojovnice do toho dávaly celé své srdce a každou ranou se snažily zápas ukončit. Postaraly se tak o velice divoký a vyrovnaný zápas, který nakonec na body vyhrála Mackenzie Dern.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články