„Málem jsem zemřel,“ svěřil se Geoff Neal ohledně náhlých zdravotních problémů

„Málem jsem zemřel,“ svěřil se Geoff Neal ohledně náhlých zdravotních problémů zdroj: Profimedia

Talentovaný Geoff Neal náhle skončil v nemocnici a málem přišel o život. Teď je vděčný a dívá se na svět z jiného pohledu.

Geoff Neal, jeden z top zápasníků ve welterové divizi UFC, byl nucen zrušit svůj zápas Robbiem Lawlerem, když znenadání skončil v nemocnici, na jednotce intenzivní péče

Neal, který je v UFC dosud neporažený a úspěšně si klestil cestu žebříčkem nahoru, nedávno na svůj instagramový profil sdílel příspěvek, ve kterém popsal, že nechybělo moc a mohl být po smrti.

„Těchto pár minulých týdnů bylo šílených a to je ještě jemně řečeno. Je opravdu těžké najít nějaký výmluvný způsob jak říct „málem jsem zemřel.“ Tak na to kašlu… málem jsem zemřel… Teď se opravdu dívám na věci z jiné perspektivy. Nikdy by mě nenapadlo, že bych byl připojený na dialýzu před svými 30 lety. Všechno se pro mě vyvíjelo dobře. Trénoval jsem každý den, vydělával jsem peníze v práci, zrovna jsem podepsal smlouvu na obrovský zápas a potom BUM, život mi dal pořádný hák. Jsem vděčný, že můžu být doma potom, co jsem strávil 1 týden na jednotce intenzivní péče. Zůstaňte zdraví a vždycky naslouchejte svému tělu.“

Svým fanouškům Geoff nezmínil, co přesně se stalo, ale z toho co popsal, se pravděpodobně jedná o selhání ledvin, což může být důsledkem drastických hubnutí do zápasů. V MMA je spousta příběhů, kdy byli bojovníci po brutálních odvodňovacích procedurách s cílem zhubnout co nejvíce váhy hospitalizováni a je známý i případ, který skončil smrtí. I proto možná Neal nabádá, aby lidé poslouchali své tělo.

Jeho zápas s Robbiem Lawlerem, který se měl konat 28. srpna tak byl zrušen, ale UFC rychle sehnalo náhradu v podobě Neila Magnyho, který do zápasu s Lawlerem zaskočí.

Geoff Neal, měl v UFC dost slušně rozjetou kariéru a ve svých 30 letech byl na vrcholu svých sil. Do UFC se dostal v roce 2017 přes show Dana White’s Contender Series, ve které ukázal svůj talent a hned v prvním kole porazil na TKO Chase Waldona. Poté začala jeho spanilá jízda v UFC, kde dalších 5 zápasů vyhrál, z toho 4 před limitem.

Porazil i takové kvalitní bojovníky, jako jsou Belal Muhammad, Niko Price a naposledy si poradil v prvním kole i s Mikem Perrym, kterého načal tvrdými hichkicky a poté dokončil údery. Jeho přezdívka „Hands of steel“ mu nebyla dána jen tak pro nic za nic. Geoff má na svém kontě 13 vítězství, z nichž 8 vyhrál na TKO/KO a 2 na submisi.

V současné době je Geoff Neal na 11. pozici v žebříčku a zápas s Robbiem Lawlerem bral jako příležitost vyhoupnout se do špičky welterové divize. Teď si bude muset na další příležitost počkat a doufejme, že se tento americký sympaťák brzy zotaví a překoná toto období bez následků.

Zdroje:  Essentially Sports

Nejnovější články