Martin Buday se v červnu utká s legendou UFC

Martin Buday se v červnu utká s legendou UFC Martin Buday | zdroj: Profimedia

Martin Buday sice naposledy nestačil na dagestánský buldozer Shamila Gazieva, předchozí čtyři zápasy ale vyhrál a zdá se, že se v těžké váze UFC uchytil. Dalším protivníkem bude 15. června Andrei "Pitbull" Arlovski.

Běloruský rodák kdysi patřil mezi nejobávanější muže na světě. V UFC začínal již v roce 2000, když měl na kontě pouhé 4 zápasy. Debut se mu sice povedl, hned poté ale dvakrát narazil. Porážky ho však motivovaly k šestizápasové krasojízdě, kdy soupeře ukončoval většinou v prvním kole a uzurpoval si titul šampiona těžké váhy.

Když mu v roce 2008 vypršel kontrakt, vydal se na několikaletou tour po ostatních organizacích. Nutno však podotknout, že UFC tehdy ještě nemělo tak dominantní pozici a spousta skvělých bojovníků byla například v Affliction či ve Strikeforce. Díky tomu mohl poměřit síly například s Fedorem Emelianenkem či Sergeiem Kharitonovem (ani na jednoho z nich nestačil).

Do UFC se vrátil o šest let později a znovu se mu dařilo. Až v pátém zápase ho zastavil nynější šampion Stipe Miocic. Další hřebík do rakve přidal Alistair Overeem, a když dostal TKO také od Francise Ngannou, byly stále více slyšet hlasy, že by to měl definitivně zabalit, protože se skleněnou bradou už nic nenadělá a jen si koleduje o vážné následky. Andrei to odmítl a od té doby absolvoval už 19. zápasů.

Aktuálně má však běloruský "Pitbull" na kontě sérii 3 porážek v řadě a je možné, že by se ho UFC raději zbavilo, jelikož má podle dostupných informací stále hodně nadprůměrný plat a ve 45 letech už má nejlepší léta dávno za sebou. Bezesporu ale patří mezi legendy, na kontě má druhý nejvyšší počet zápasů v UFC (41) a jeho skalp by se Budayovi ve sbírce vyjímal a mohl by ho posunout k dalším zajímavým soupeřům. 

Další zatím známé zápasy pro 15. června jsou:

Jimmy Flick vs. Nate Maness

Adam Fugitt vs. Josh Quinlan

Garrett Armfield vs. Brady Hiestand

Julia Polastri vs. Josefine Lindgren Knutsson

Carli Judice vs Gabriella Fernandes

André Muniz vs. Ikram Aliskerov

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články