Masvidal kvůli zranění odstoupil ze souboje s Edwardsem. Jako záskok se nabídl hladový "Vlk"

Masvidal kvůli zranění odstoupil ze souboje s Edwardsem. Jako záskok se nabídl hladový "Vlk" Leon Edwards a Jorge Masvidal se zřejmě konečně utkají v kleci | zdroj: Profimedia

Dlouho očekávaný duel Masvidal versus Edwars se ruší. Zájem vyjádřil hladový vlk Chimaev, jenže Angličan nemá zájem riskovat.

Prosincová našlapaná karta turnaje UFC 269 přišla o velký zápas. O post příštího titulového vyzyvatele měli bojovat Leon "Rocky" Edwards (19-3) a Jorge "Gamebred" Masvidal (35-15). Masvidal se však zranil a musel ze souboje odstoupit. Potencionální náhradník se pohotově ozval, šest let neporaženého Edwardse vyzývá čečenský "Vlk" Khamzat Chimaev.

Rozený rváč, který se rád tituluje jako “neporažen na ulici” dvakrát prohrál s dominantním šampionem Kamaru Usmanem a nutně se potřebuje vrátit na vítěznou vlnu. Utkání s Edwardsem mohlo Masvidala nasměrovat zpět k vrcholu, avšak ve středu večer přišla smutná zpráva. Obchodní ředitel UFC Hunter Campbell novinářům z ESPN potvrdil, že Masvidal k souboji nenastoupí z důvodu blíže nespecifikovaného zranění. 

Vzájemný duel trojky se sedmičkou welterové divize byl jedním z nejočekávanějších zápasů nadcházejícího UFC 269, které je naplánováno na začátek prosince. V březnu roku 2019 mezi oběma bojovníky došlo v zákulisí turnaje v Londýně k šarvátce. Během interview s novináři totiž kolem Masvidala prošel Edwards a pronesl něco ve stylu, že příště by mohli jít proti sobě.

“Gamebred” si to ale vyložil po svém a okamžitě za Edwardsem vyrazil, aby mu to řekl do očí. Namísto slov ale horkokrevý Američan s kubánskými kořeny zaútočil pěstmi a způsobil Angličanovi tržné zranění. Vznikla tak velká nenávist, kterou měli oba kohouti ukončit uprostřed oktagonu. Z vyhroceného zápasu sešlo a zatím není jasné, zda UFC sežene náhradu, nebo se souboj odloží na příští rok. 

Potenciální náhradník se však sám přihlásil velmi rychle. Khamzat “Vlk” Chimaev, který loni do UFC vlétl jako uragán, byl kvůli zdravotním komplikacím spjatým s covidem více než rok mimo hru. Před pár dny se však konečně vrátil a nedal pochyb o tom, že se s ním musí počítat hodně vysoko. Číňana Liho doslova přejel a nedostal od něj jediný úder a v průběhu zápasu si ještě popovídal se šéfem Danou Whitem. V UFC má tedy zatím neuvěřitelnou bilanci, když během čtyř utkání schytal pouhý jediný úder.

Je však otázkou, zda Edwards měsíc před turnajem přistoupí na změnu soupeře. Masvidal a Chimaev jsou navíc naprosto rozdílní bojovníci, ryzí postojář oproti wrestlerovi s abnormální silou. UFC bude na Edwardse patrně tlačit, aby souboj vzal. Dana White si Chimaeva zamiloval a velmi rád ho uvidí zápasit ještě v tomto roce. Vítězství nad třetím mužem welterové divize by navíc Čečence katapultovalo na dohled titulu.

Edwards má dlouhodobě problém sehnat adekvátního soupeře. Angličan je šest let neporažený, komplexní zápasník, který ovládá všechny aspekty bojových umění. Má však smůlu v tom, že se nevyžívá v trashtalku a bojuje velmi technicky, takže si na svou stranu nedokáže získat fanoušky z řad laické veřejnosti. On sám je však přesvědčen, že jeho 9zápasová série vítězství je dostatečným argumentem, aby mohl zabojovat o titul.

S Chimaevem už se měl utkat loni, ale kvůli koronaviru nakonec ze zápasu sešlo. Tehdy však UFC Edwardse do zápasu natlačilo tím, že ho dočasně vyřadilo z žebříčku. Stejnou taktiku teď vedení udělat nemůže a nevypadá to, že by "Rocky" chtěl zariskovat. V případě prohry s čečenským "Vlkem" by totiž přišel o vše, na čem dlouhé roky pracoval a k titulové šanci už by se pravděpodobně nikdy nedostal.

"Jsem zklamán, ale popravdě jsem věděl, že ten podvodník se mnou stejně nebude bojovat. Byl jen krůčkem na mé cestě za titulem. Cíl zůstává stejný. Takže si teď užiju zasloužený čas s rodinou a vidíme se brzy, Kamaru Usmane," vzkázal Leon na Twitteru.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články