Max Holloway na zápas s Volkanovskim trénoval „online“ a věří si, že to bude stačit: „Bojoval jsem celý svůj život“

Max Holloway na zápas s Volkanovskim trénoval „online“ a věří si, že to bude stačit: „Bojoval jsem celý svůj život“ Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Max Holloway přiznal, že trénoval sám a své trenéry viděl až na letišti. I přesto si na Volkanovskiho věří a slibuje pořádnou show.

Max Holloway ztratil v prosinci minulého roku svůj šampionský pás v zápase s Alexanderem Volkanovskim, který jej v pětikolové bitvě poměrně přesvědčivě porazil. Volkanovski zvládl zápas takticky naprosto skvěle, když Maxovi rozkopal přední nohu a ten byl nucen změnit střeh, ze kterého už zdaleka nebyl tak nebezpečný, jako předtím. Alex si tak došel pro vítězství na body a svrhl z trůnu pérové váhy jejího dlouhodobého krále, Maxe Hollowaye.

V sobotu se oba borci utkají znovu na našlapaném turnaji UFC 251, ale tentokrát za sebou Max nemá v podstatě žádný tréninkový kemp. Kvůli karanténně komunikoval se svými kouči přes internet a cvičil sám doma. To znamená žádné sparringy a omezené podmínky pro trénink.

„Všechno co jsme dělali, bylo přes Zoom,“ řekl Holloway. „Kdyby nás chytili v gymu, tak protože byla karanténa, mohli jsme být zatčeni. A já jsem nechtěl ohrozit své kouče. Poprvé za celou dobu, co jsem je viděl, bylo když jsme letěli do Vegas,“ řekl Max pro ESPN

Na otázku, jak je možné, že do zápasu o titul nastupuje bez sparingů a plného tréninkového kempu Max pro MMA Junkie odpověděl:

„Vím, že všichni jsou z toho šílení. Bojoval jsem celý svůj život. Bojoval jsem od svých 16 let. To je dlouhá doba. Hodně jsem se toho naspároval. Na začátku mojí kariéry jsem v podstatě jenom spároval. Tohle je pro mě v podstatě jenom další zápas.“

I přesto, že se jejich první zápas vyvíjel jednoznačně pro Volkanovskiho, Max byl překvapen, když rozhodčí nevybrali za vítěze jeho. A říká, že se z toho poučil:

„Nikdy to nenechávej v rukou bodových rozhodčích, akorát tě rozpláčou. Nemám žádné výmluvy. Myslel jsem, že jsem udělal to co jsem potřeboval, ale očividně to tak nebylo. Záleží na rozhodnutí tří lidí a všichni to viděli jinak."

„V sobotu budu moct prokázat, že jsem stále jeden z nejlepších bojovníků na světě a nemůžu se dočkat. Tentokrát tam půjdu a udělám to, co umím a snad tentokrát nebudeme potřebovat rozhodčí.“

Max si však porážku moc nebere a ze svých chyb se prý poučil:

„Jsem bojovník a to je to co děláme. Porážka je to jenom tehdy, pokud se z toho nepoučíš. A já jsem se poučil hodně a hodně jsem se toho o sobě dozvěděl. Ale na konci dne nevím, co on udělá. Nemůžu brát všechno co on říká moc vážně.“

Porážku od Volkanovskiho však Holloway nikdy úplně nepřijal a pořád se cítí jako šampion. Nutno říct, že Max byl skvělý šampion v oktagonu i mimo něj. Od prohry s Conorem McGregorem v roce 2013 byl Max k nezastavení, když vyhrál 9x za sebou a poté přišla šance o prozatímní šampionský pás, který Max vyhrál v bitvě nad Anthony Pettisem. Svůj prozatímní titul pak přeměnil v ten právoplatný, když dokonce dvakrát porazil Josého Alda. V krasojízdě jej zastavil až Dustin Poirier, který Maxe dokázal ve skvělém a vyrovnaném zápase porazit. Bylo to ale v lehké váze, takže Maxovi titul z pérové váhy zůstal a připravil jej o něj až v prosinci právě Alexander Volkanovski, na kterého si teď Max brousí zuby.

„Lidé se ke mně pořád chovají, jako bych byl šampion. Mám pět pásů – pět titulů, doma ve skříni. Tenhle chlápek mě může porazit dvakrát. A i tak budu mít doma pořád pět titulů ve skříni. To mi nikdo nemůže vzít, pro mě je to jen další zápas,“ říká klidně Max.

„Já vím, že jsem šampion, cítím se jako šampion, s pásem nebo bez něj. Lidi mě vidí jako šampiona, takže tam půjdu, budu bojovat můj boj mého života a budu se bavit. Už jsem s tím chlapem v kleci byl, vím co dokáže. Znám jeho hru. A nemůžu se dočkat. Před tímto zápasem jsem se mohl soustředit na sebe, na svoje tělo, regeneraci a cítím se skvěle.“

„Bude to skvělá podívaná. Zaručuji vám to, určitě se na to podívejte na pay-per-view na ESPN+. Budu tam a čekat. Bude to pořádná show, slibuju,“ láká na jeden z hlavních zápasů Max.

Pokud byste velkolepý turnaj UFC 251 náhodou nestihli, nezoufejte a přečtěte si naše reporty z každého zápasu, které budou k dispozici krátce po jejich skončení.

Zdroje:  ESPN , mmajunkie.com

Nejnovější články