Připomeňte si, jak Alexander Volkanovski sesadil z trůnu pérové divize Maxe Hollowaye

Připomeňte si, jak Alexander Volkanovski sesadil z trůnu pérové divize Maxe Hollowaye Holloway vs Volkanovski, UFC 245 | zdroj: Profimedia

Bojový ostrov bude dějištěm očekávané odvety. Vrátí se Holloway zpátky na trůn, anebo jej Volkanovski opět přejede?

 

Pérová váha v UFC překypuje skvělými bojovníky, a kdokoliv usedne na její trůn, může počítat s tím, že se při jeho bránění pořádně zapotí. Max Holloway ale vypadal, že titul ve svých rukou nějakou dobu udrží. Dvakrát bez problému zdemoloval Jose Alda, poté i favorizovaného Briana Ortegu. Výlet o váhu výš za Dustinem Poirierem mu sice nevyšel, avšak své divizi kraloval i nadále, když bez problémů odrazil nájezd Frankie Edgara.

Na vrchol se však rychle vyšplhal také nebezpečný Alexander Volkanovski. Tenhle australský buldozer začínal kdysi s ragby a do MMA vlétl v podobném duchu. Se sérií 17 výher v řadě a pouze jedinou porážkou v počátku profesionální kariéry bylo jasné, že Hollowaye nečeká nic lehkého. 

Volkanovski skvěle využíval kopů, rozkopával svému soupeři lýtka i stehna, aby mu znemožnil s postupujícími koly zvyšovat tempo, jak má ve zvyku. A vyplatilo se. Ačkoliv se Max nepřestával usmívat, nedokázal se do zápasu vůbec dostat. 

Dá se ale očekávat, že odveta bude úplně o něčem jiném. Holloway bude určitě počítat s calf-kicky do lýtek a bude se snažit převzít otěže zápasu dříve než v posledních dvou kolech. Otázkou je, s jakou taktikou přijde Volkanovski. Ten prohlašuje, že se chystá soupeře ukončit, aby nikdo nemohl jeho úspěch zpochybňovat, ale bude se snažit překvapit anebo zůstane u osvědčeného receptu, díky němuž ovládl první duel?

Odpověď se dozvíme již v sobotu 11. července na UFC 251. Do té doby si vychutnejte alespoň první společnou bitvu.

Zdroje:  YouTube UFC

Nejnovější články