Několikanásobný šampion Holloway přiznal, že techniku piloval pomocí videohry UFC

Několikanásobný šampion Holloway přiznal, že techniku piloval pomocí videohry UFC zdroj: Profimedia

Počítačové hry mohou fungovat jako skvělý tréninkový doplněk i pro sportovce na nejvyšší úrovni. Bývalý šampion prozradil, že se na hře UFC učil, jak bojovat v postoji.

Přestože na uplynulém UFC 245 přišel o šampionský pás, Max Holloway stále v MMA patří mezi ty nejlepší z nejlepších. Do UFC se dostal jako nejmladší zápasník vůbec, bylo mu 20 let, a na kontě měl v té době pouze 4 profesionální zápasy. V životě častokrát podceňovaný Havajec to však dotáhl až na vrchol.

Zní to až neuvěřitelně, ale v podcastu Joe Rogana bývalý šampion prozradil, že dlouho neměl trenéra boje v postoji, a tak se učil podle videohry UFC. Přesto se během téhle doby dokázal měřit s těmi nejlepšími a byl dokonce jedním z mála bojovníků, který vydržel s Conorem McGregorem celá tři kola.

„Znáš tu UFC hru, že? Používal jsem Renana Baraa a José Alda a dělal jsem s nimi věci a říkal jsem si, jo, tohle funguje ve hře. Můj tehdejší kamarád Dustin Kimura mi držel lapy a já mu říkal ‚koukej, tohle jsem zkoušel ve hře a fungovalo to, pojďme to vyzkoušet! A ono to fakt zabralo, dostal jsem se s tím pěkně daleko.“ Moderátor Joe Rogan tomu nemohl uvěřit. „Takže sis až po prohře s Bermudezem (pozn. Maxův pátý zápas v UFC) uvědomil, že to musíš dělat jinak?“

Holloway však nepřestával překvapovat. „No, ne tak úplně. Snažili jsme se sice najít trenéra na striking, ale až ten zápas s Conorem byl jakože jó, musím se posunout.“ Naštěstí se Maxovi podařilo trenéra sehnat a od té doby nasbíral rekordních 13 vítězství v řadě. Jeho neuvěřitelná historka však ukazuje, že i trénink v podobě hraní videohry může být přínosný i na té nejvyšší úrovni. Navíc dvakrát porazil i legendárního José Alda, za kterého UFC hrával.

Zdroje:  YouTube JRE Clips , tisková zpráva

Nejnovější články