V sobotu uvidíme další obhajobu krále pérové váhy Maxe Hollowaye

V sobotu uvidíme další obhajobu krále pérové váhy Maxe Hollowaye Max Holloway, UFC 236 | zdroj: Profimedia

Max Holloway vyhlíží další titulovou obhajobu. Čeká ho soupeř s jedinou porážkou v kariéře. 

It is what it is! Dnes již legendární hláška rodáka z Havaje, kterého v sobotu čeká další obhajoba pásu šampiona pérové váhy. Max Holloway je král pérové divize a jeden z nejlepších bojovníků v dějinách MMA. „Blessed“, jak si Max nechá říkat, během své kariéry v podstatě vyčistil celou pérovou váhu a nyní nastoupí proti borci z Austrálie, který vyhrál 17 zápasů v řadě.

Max Holloway je na Havajských ostrovech opravdovým králem. Hrdě se hlásí ke svým kořenům a roky volá po turnaji v rodném Honolulu. Od porážky s Conorem McGregorem v roce 2013 porazil nejlepší bojovníky historie pérové váhy. Cub Swanson, Jeremy Stephens, Anthony Pettis, Jose Aldo, Brian Ortega a naposledy i Frankie Edgar, světová jména, které Holloway přejel stylem sobě vlastním. Jedinou porážku přinesl zápas o prozatimní pás šampiona lehké váhy, kdy v pětikolové bitvě prohrál na body s Dustinem Poirierem. Poté se vrátil zpět do své váhy, kde neohroženě kraluje několik let.

Max v zápasech využívá svého nevyčerpatelného fyzického fondu. Drží rekordy v počtu úderů v jednom kole, v počtu signifikantních úderů i v celkovém počtu trefených úderů v zápase. Na pérovou váhu má dostatečné fyzické předpoklady a soupeře ničí velkým rozsahem paží i tvrdostí úderů. V zápase s Brianem Ortegou ukázal, kdo je opravdový král boje. Max měl zdravotní komplikace a delší dobu vypadl z tréninkového tempa. Ortega vypadal skvěle a mnozí věřili, že sesadí krále z trůnu.

Max byl proti. Jedním z nejlepších výkonů v dějinách bojových sportů Ortegu naprosto zdemoloval. Za dvacet pět minut boje natrefoval několik set tvrdých úderů a Ortegův obličej zmaloval do fialova. Přítomní diváci v úžasu nechápali, jak dokáže Brian Ortega ustát tolik tvrdých a přesných úderů. Max ukázal, kdo je nejlepší a potvrdil pozici nejlepší pérové váhy v dějinách UFC.

Když se rozhodl zabojovat o druhý pás UFC, tentokrát v lehké váze, narazil na tvrdého a silného Dustina Poiriera. V utkání bylo patrné, že Holloway není zvyklý přijímat tak tvrdé údery a v utkání tahal za kratší konec. Max přijal náročnou výzvu, která bohužel nevyšla. Na druhou stranu neměl co ztratit a mohl se zapsat mezi legendy, které drží dva pásy současně. Zatím to nevyšlo, ale uvidíme v budoucnu.

V červenci letošního roku zápolil opět ve své přirozené váze a v titulovém zápase jednomyslným rozhodnutím porazil Frankie Edgara a připsal další úspěšnou obhajobu. Holloway vypadá v pérové divizi téměř nepřemožitelně. V oktagonu potkal to nejlepší co svět MMA nabízí a své zkušenosti určitě využije v sobotu, kdy nastoupí proti odhodlanému soupeři, který touží šokovat svět.

Alexander Volkanovski zdroj: Profimedia

Do modrého rohu nastoupí bojovník s působivou profesionální bilancí 20-1, když 14 soupeřů ukončil před limitem. Rodák z Nového Jižního Walesu chce navázat na Roberta Whittakera a Israela Adesaynu a stát se třetím šampionem který pochází z Oceánie. Alexander Volkanovski s přezdívkou „Veliký“ je mašinou, která vzala UFC útokem. Yusuke Kasuya, Mizuto Hirota a Shane Young byli prvními, které v UFC Volkanovski přetlačil. Následovaly zápasy na číslovaných turnajích a rychlý vstup mezi hvězdy pérové váhy. Darren Elkins, Chad Mendes a především Jose Aldo.

Poslední tři soupeři, které Volkanovski zdemoloval. Chad Mendes schytal tvrdé KO v druhém kole. Bývalý šampion Jose Aldo sice vydržel celá tři kola, u bodových rozhodčích však neměl žádnou šanci vyhrát. Právě vítězství nad legendou bojovných sportů přineslo Alexovi kýženou titulovou šanci. Volkanovski vypadá opravdu skvěle a v životní formě. Holloway bude určitě nejtěžší zkouškou v kariéře australského bojovníka. Do zápasu vstoupí jako outsider, který nemá co ztratit. Tato pozice často bojovníkům vyhovuje. Dočkáme se jednoho z největších překvapení v historii UFC? Odpověď zjistíme již tento víkend.

Zdroje:  MMA Fighting , Sherdog

Nejnovější články