McGregor popsal, co se mu honilo hlavou po děsivé zlomenině holeně a od koho čerpal inspiraci

McGregor popsal, co se mu honilo hlavou po děsivé zlomenině holeně a od koho čerpal inspiraci Třetí zápas McGregora s Poirierem skončil předčasně. Ir si na konci kola ošklivě zlomil nohu. | zdroj: Profimedia

Když si hvězdný irský bojovník v posledním zápase zlomil nohu, zdálo se, že by to mohla být poslední tečka za jeho veleúspěšnou kariérou. I on prý chvíli pochyboval.

Zlomená holeň, to je noční můra každého bojovníka, u níž zavírají oči i mnozí jinak krvelační fanoušci. V UFC jsme tohle zranění viděli naposledy v třetím zápase McGregora s Poirierem. Ir samozřejmě ihned podstoupil operaci a na sociálních sítích sdílel videa z rehabilitace, dle kterých to vypadalo, že je odhodlán se co nejdříve vrátit. Nyní ale přiznal, že to v první moment tak růžové nebylo.

"Tehdy jsem si myslel, že už možná nebudu moci znovu zápasit. To jsem samozřejmě měl v hlavě," rozpovídal se v pořadu The MMA Hour. "Ale jestli jsem si myslel, že nebudu moct chodit a budu muset jezdit v kolečkovém křesle? Nikdy! Kde je vůle, tam je cesta. Pokud chceš, tak to dokážeš. Podívejte se na chlapy, jako je jediný druhý Notorious v našem sportu – Nick Newell, který nemá ruku. I s handicapem můžeš najít cestu. Podívejte se na Ziona Clarka, šampiona ve wrestlingu. Nemá spodní polovinu těla a viděl jsem teď jeho MMA premiéru. Vyhrál." 

"Bylo to těžké. Když se dostanete do tak skvělého fyzického a mentálního bodu a máte skvělou kondici, a pak se něco stane a… Jo, je to těžké. Ale těžké časy dělají dobré časy. Vzal jsem to se vztyčenou hlavou, zůstal jsem soustředěný, zůstal jsem na cestě a teď jsem zpět."

Teď už je prakticky jasno, že Conora zpátky v oktagonu uvidíme nejspíš ještě letos. On sám avizuje, že se zápasením nikdy nepřestane, i kdyby měl do oktagonu dojet na kolečkovém křesle a začínat zápas rovnou z open guardu, tedy na zemi. V tom prý koneckonců stejně strávil většinu času během přípravy na poslední souboj s Poirierem, protože jeho noha už byla "zlomená". Teď si ale nemůže vynachválit její vylepšení: "V noze mám tyč a můžu s ní kopat, tvrdě a rychle. A věřím, že toho chlapa tou ocelovou tyčí v mé noze vypnu," předvídá výsledek zápasu s Michaelem Chandlerem.

Zatím není jasné, kdy a ani v jaké váze se tento duel odehraje. Sám McGregor odhaduje, že to bude na konci léta nebo na začátku podzimu ve welterové divizi (77 kg). Tam by pak rád získal titul. To by sice ze sportovního hlediska nedávalo žádný smysl, Dana White už ale v minulosti ukázal, že si dovede obhájit ledasco. A proti by určitě nebyl ani šampion, ať už jím v danou chvíli bude kdokoliv, neboť souboj s Conorem je zárukou životní výplaty.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články