McGregor reaguje na Khabibův odchod do sportovního důchodu: „Nezapomeň, kdo tě stvořil“

McGregor reaguje na Khabibův odchod do sportovního důchodu: „Nezapomeň, kdo tě stvořil“ Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov | zdroj: Profimedia

Největší rivalita v historii MMA mezi Khabibem Nurmagomedove a Conorem McGregorem je (možná) u konce. Irský bouřlivák si ale neodpustil lehké rýpnutí.

Šéf UFC Dana White dnes prostřednictvím Twitteru oznámil, že dagestánský šampion lehké váhy UFC Khabib Nurmagomedov, se oficiálně odebral do důchodu. Po měsících přemlouvání ze strany šéfa UFC tak Khabib řekl jasně, že do klece už se nevrátí.

Tato zpráva neunikla ani největšímu rivalovi dagestánského šampiona, Conoru McGregorovi. Ten na svých sociálních sítích sdílel společnou fotku z dob, kdy byl ještě v pérové váze a žádná zlá krev mezi nimi nebyla.

A nebyl by to Conor, kdyby ke blahopřání spokojeného důchodu nepřipojil i lehké rýpnutí.

„Šťastný důchod kluku, ucítíme se později. Nikdy nezapomeň, kdo přišel do téhle hry a stvořil tě. Rovnou z mých velkých irských koulí. Pamatujte si lidi, když nesnášíte hubnout do zápasů, jediné co musíte udělat, je jít do vyšší divize. Bůh žehnej.“

I přes toto rýpnutí je pravda, že bez rivality a pozornosti, kterou McGregor dokázal ke Khabibovi přitáhnout, by z dagestánského šampiona pravděpodobně nebyla taková hvězda, jakou je dnes. Conor ve svém "blahopřání" také naráží na časté problémy Khabiba se shazováním váhy do lehké divize a skutečností, že nikdy nepřešel do welterové váhy, zatímco Conor z pérové váhy přešel do lehké. Problém s váhou ale nebyl důvod Khabibova odchodu do důchodu. Ten se tak rozhodl po náhlém úmrtí jeho otce a trenéra v jedné osobě, Abdulmanapa Nurmagomedova, který minulý rok v létě zemřel na následky covidu. Poté prý slíbil své matce, že jeho zápas s Justinem Gaethjem bude posledním a po působivé výhře ve druhém kole na triangle choke odhodil rukavice a oznámil odchod do důchodu, který si ani přes neustálé přesvědčování ze strany šéfa UFC nerozmyslel.

Conor a Khabib spolu bojovali v roce 2018 a jejich rivalita předčila veškerá očekávání. Conor se svými přáteli zaútočil na autobus, který měl Khabiba odvézt do hotelu před jeho zápasem s Al Iaquintou o titul a před vzájemným soubojem se dost nevybíravě navážel do Khabiba, jeho týmu i jeho rodiny. Irský bouřlivák se mu tak  snažil dostat do hlavy a zlomit jej mentálně ještě před samotným zápasem. To se mu ale nepovedlo a naopak se mu to vymstilo.

V zápase mu Khabib dominoval a i přestože Conor dost možná vyhrál nad Khabibem třetí kolo (což se do té doby Khabibovi nikdy nestalo), ve čtvrtém kole jej dostal na zem, neustále jej zasypával ranami a vyčerpaného Conora nakonec uškrtil na tzv. mandible strangle (klasický rear naked choke provedený přes čelist).

Khabib ale místo oslav vítězství neunesl urážky z Conorova týmu, především z úst Dillona Danise (McGregorova grapplingového kouče), přeskočil klec a začala obrovská mela, do které se zapojili i Khabibovi až moc horkokrevní dagestánští kamarádi. Ti přelezli klec a napadli i Conora, který se musel začít bránit a rozdávat rány. Khabib za svoje chování musel následně zaplatit velkou pokutu a omluvil se za svůj zkrat.

I tak měl ale zápas obrovský úspěch a překonal všechny historické tabulky sledovanosti, když si jej zakoupilo 2,4 milionu lidí. Dana White se až doteď snažil uspořádat odvetu mezi těmito dvěma rivaly a zopakovat tento bezprecedentní úspěch, ale Khabib se k odvetě nikdy neměl a teď už je jasné, že k ní nikdy nedojde. I tak je Nurmagomedův odkaz velice působivý, protože z 29 devíti zápasů v profesionálním MMA nikdy nebyl poražen a nikdy už také nebude.

Zdroje:  Instagram - Conor McGregor

Nejnovější články