Michel Pereira ukončil řádění Khaose Williamse. Vydržel smrtící půl minutu a zvítězil na body

Michel Pereira ukončil řádění Khaose Williamse. Vydržel smrtící půl minutu a zvítězil na body Khaos Williams - Michel Pereira | zdroj: Profimedia

Michel Pereira si dokázal poradit s nebezpečným Khaosem Williemsem a opět přesvědčil o svojí univerzálnosti.

Welterová váha. Michel Pereira za dva roky kariéry v UFC zažil už hodně věcí. Hned v úvodním zápase předvedl krásné naskočené koleno, díky čemuž vypl už po necelých dvou minutách Dannyho Robertse, za úder stejnou částí těla schytal i diskvalifikaci, a nakonec předvedl svou univerzálnost a zvládl vítězství submisí. Do dnešního duelu nastupoval především proto, aby zlomil vyrovnané skóre 2-2.

A pro tento úkol dostal velice nebezpečného protivníka. Kalinn „Khaos“ Williams totiž v UFC zatím odbojoval pouhé dva zápasy, ale v obou zvítězil brutálním způsobem a dohromady je zvládl ukončit za 57 sekund (!). Oba soupeře zlikvidoval pod půl minutou silným KO a dnes si brousil zuby na další oběť.

A Pereira si byl této statistiky dobře vědomý. Vybral si vnější stranu a kroužil okolo klece jako družice. Bylo evidentní, že rozhodně nechce dostat zásah. Občas přišel s nějakým kopem nebo úderem, čímž chtěl především testovat reakce svého oponenta. Wiliams dlouho čekal, ale po třech minutách vypálil první dva tvrdé direkty, které okamžitě trefily cíl. I tak zápas přešel znovu do obcházení a zkoušení a jednalo se především o taktickou bitvu.

Druhé kolo bylo o poznání živější. Williams byl v rohu pokáraný, že je málo akční a vzal si tyto rady k srdci. Opět zabral střed a několikrát ostře vyskočil se slušnou kombinací. Pereira cítil nebezpečí a svého soupeře velice rychle svázal do klinče. Tím ho rozhodil z tempa a sám začal útočit a vytlačovat Williamse z prostředku klece. Nakonec se mu ho podařilo položit na zem a ještě zahrozil škrcením, které přerušil gong.

Do třetí části už vstoupil Brazilec s vědomím, že první dvě kola vyzněla pro něj a bylo to poznat. Pereira se o dost lépe pohyboval a do Williamse se pouštěl neohroženými výpady. Dokonce se pokusil i o koleno, kterým ale, naštěští pro amerického bojovníka, minul. I tak bylo pro Williamse více než jasné, že pokud chce zvítězit, musí ukončit před limitem.

To se mu ale nepovedlo. Po prvním vážnějším útoku totiž skončil opět na zemi. Na chvíli se mu sice podařilo dostat se zpátky na nohy, ale to nemělo dlouhého trvání a opět skončil v horizontální poloze. Tam už si ho Perreira podržel až do konce zápasu. Krásné zkrocení nebezpečného bojovníka a zasloužené vítězsví na body.

Vítěz: Pereira - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články