Miesha Tate před víkendovým zápasem vzkazuje: „Znovu šokuji svět!“

Miesha Tate před víkendovým zápasem vzkazuje: „Znovu šokuji svět!“ Miesha Tate | zdroj: Getty Images

Miesha Tate má na turnaji UFC Vegas 43 jediný cíl. Porazit sedmou Brazilku Ketlen Vieiru a přiblížit se tak k dalšímu titulovému zápasu. 

Sympatická bojovnice Miesha Tate, která je jednou z průkopnic ženských smíšených bojových umění v UFC, to v minulosti dotáhla až na šampionku bantamové váhy. Po následných prohrách s Amandou Nunes a Raquel Pennington se ale u Američanky dostavil syndrom vyhoření a byla svým psychickým stavem prakticky donucená pověsit rukavice na hřebík.

Z těchto problémů ji dostalo až narození dcery a syna, kteří ji přivedli na úplně jiné myšlenky a dokázali ji naprosto pročistit hlavu. I díky tomu se Tate rozhodla letos v létě znovu postavit do oktagonu UFC a návrat to byl opravdu velkolepý. Marion Reneau nedala prakticky žádnou šanci a ve třetím kole jí po sérii úderů uštědřila TKO.

Tate byla z vítězství nadšená, protože ji vrátilo do nejlepší patnáctky bantamové divize (konkrétně na dvanáctou příčku), ale zároveň prý do teď cítí lehkou hořkost v ústech z nedocenění. „Stále mám pocit, že si lidé neuvědomuji hodnotu vítězství nad Marion Renau,“ řekla Tate v nedávném rozhovoru pro server MMA Fighting.

„Už když se zápas oznámil, tak na nás byly kurzy velice vyrovnané. Lidé si nebyli jistí, kdo tento zápas vyhraje. A já jsem v tom souboji dominovala. Ukončila jsem před časovým limitem ženu, kterou přede mnou ještě nikdo neukončil. Marion Reneau během celé své kariéry prohrávala pouze na body.“

Tate, jež exceluje především skvělým wrestlingem a brazilským jiu-jitsu, díky této výhře dostala možnost bojovat se sedmou nejvýše postavenou bojovnicí Ketlen Vieirou, se kterou se utká už dnes v noci na turnaji UFC Vegas 43.

Tato brazilská univerzálka dlouho neznala slovo porážka a posbírala během své kariéry 10 vítězství v řadě. V posledních třech letech ale přišel poměrně tvrdý náraz a Vieira si tří zápasů odnesla hned dvě prohry. I přes její zhoršenou formu jde ale stále o nebezpečnou a agresivní fighterku a dokáže svým protivnicím pořádně zatopit.

Toho si je vědoma i Tate, která ale nebere nic jiného než další dominantní vítězství, jenž by jí podle jejích slov mohlo přiblížit k vytoužené titulové odvetě proti Amandě Nunes. „Myslím, že tam půjdu, budu dodržovat to, co mám v plánu, a znovu šokuji svět,“ prozradila Tate. „Lidé si pak budou říkat: ‚Sakra, právě dokázala porazit sedmou ženu v žebříčku a úplně ji rozdrtila.‘"

„Rozhodně bych se pak stala součástí titulových konverzací. S Amandou máme navíc příběh. Je to ona, kdo mi vzal titul. Ale já jsem znovuzrozená a jsem teď lepší než dřív. Takže odveta by byla opravdu vzrušující. Chci být ta, kdo Amandě řekne, že je v bantamové váze její největší konkurencí. Bojuj se mnou.“

Zda Miesha Tate opravdu potvrdí svojí vítěznou formu a přiblíží se k tituláku s dominantní brazilskou šampionkou se ostatně dozvíme z dneška na zítřek. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 43, který se odehraje v americkém Las Vegas, začíná totiž už o půlnoci.

Zdroje:  MMA Fighting , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články