Mladý a neporažený talent Edmen Shahbazyan bude mít možnost ukázat co umí proti Dereku Brunsonovi

Mladý a neporažený talent Edmen Shahbazyan bude mít možnost ukázat co umí proti Dereku Brunsonovi Edmen Shahbazyan - Brad Tavares, UFC 244 | zdroj: Profimedia

Zápas mezi Holly Holm a Irene Aldanou se neuskuteční a hlavní zápas večera tak 1. srpna převezme Edmen Shahbazyan a Derek Brunson.

Veteránka a bývalá šampionka v bantamové váze, Holly Holm, se měla 1. srpna utkat v hlavním zápase večera s Irene Aldanou. Jenže Irene Aldana byla pozitivně otestována na COVID-19 a přestože se UFC snažilo najít náhradu, nebyla jejich snaha na poslední chvíli úspěšná. Holly je z toho zklamaná, ale vzájemný zápas s Irene Aldanou tak bude muset počkat do října.

Na pozici hlavního zápasu večera se tak dostal duel mezi mladým talentem Edmenem Shahbazyanem a zkušeným Derekem Brunsonem. Oba už se měli v minulosti dvakrát utkat, ale povede se to (snad) až 1. srpna.

Edmen Shahbazyan je mladý a nadějný bojovník, který byl ještě jako 14 letý kluk sparingpartnerem Rondy Rousey. Teď je mu 22 let a strmě stoupá nahoru žebříčkem střední váhy. Momentálně drží 9. místo a chtěl by předběhnout Dereka Burnse, který je na 8. příčce. A v zápase bude určitě favorit.

Edmen je totiž neporažený bojovník, který má skóre 11 zápasů a 11 výher a pouze jednou šel jeho zápas před rozhodčí. Mladý talent totiž dokázal 9x své soupeře knockoutovat a jednou vyhrál na submisi. A co víc, všechny jeho výhry před limitem byly v prvním kole.

Edmen je jako bojovník i přes svůj nízký věk velice vyzrálý a ví, jak být trpělivý a jak si vytvořit situaci pro razantní útok a dojít si tak pro KO. Naposledy bojoval v listopadu minulého roku s Bradem Tavaresem, kterého trefil tvrdým zadním direktem, aby jej pak knockoutoval levým highkickem – jak jinak než v prvním kole.

Jeho soupeř Derek Brunson je zkušeným veteránem, který už toho má ve svých 36 letech něco odzápaseno. 20 vítězství a 7 porážek s těmi nejlepšími nejde brát na lehkou váhu, ale je pravda, že Derek už má nejlepší léta za sebou a v důležitých zápasech proti nejlepším soupeřům nebyl schopný urvat vítězství.

Porazil Uriaha Halla, Lyota Machidu nebo Chrise Lebena, ale prohrál proti Romerovi, Whittakerovi, Souzovi nebo Adesanyovi. Protože si dlouhodobě drží místo v top 10, je často označován nálepkou jako tzv. „Gatekeeper“, tedy bojovník, který hlídá bránu do užší špičky divize. Poslední dva zápasy Derek vyhrál a určitě si bude chtít na mladém talentovi rozšířit svoji vítěznou sérii.

Na rozdíl od Dereka Brunsona postupuje Edmen Shahbazyand nezadržitelně kupředu a je velice pravděpodobné, že by se mohl dříve nebo později utkat o titul. K tomu ale nejdříve musí projít přes Brunsona, který mu vítězství určitě nebude chtít dát zadarmo.

Jak to dopadne, se dozvíme prvního srpna, kdy se oba borci utkají v Las Vegas.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články