Moreno je připravený na další pětikolovou válku. UFC 277 slibuje další enormně atraktivní duel v muší váze

Moreno je připravený na další pětikolovou válku. UFC 277 slibuje další enormně atraktivní duel v muší váze Kai Kara-France vs. Brandon Moreno | zdroj: Profimedia

Mexický sympaťák se přestal ohlížet na šampiona Figueireda a na UFC 277 se pokusí uzmout alespoň prozatímní titul. V cestě mu bude stát ranař Kai Kara-France.

Bývalý šampion muší váhy UFC Brandon Moreno se po třech zápasech s Brazilcem Figueiredem konečně utká s odlišným soupeřem. V kleci v texaském Dallasu se postaví proti Kai Kara-Francovi v boji o prozatímní titul nejlehčí váhové kategorie mužů v UFC.

Měření sil mezi Morenem a Figueiredem stále nemá po jedné remíze a jedné výhře pro každého fightera příliš uspokojivé zakončení, takže mnoho fanoušků a taky sám Moreno volá po dalším vzájemném zápase. Brazilský šampion se však po svém posledním těsném vítězství na body do nového fightu příliš nehnal.

UFC hodně chtělo další zápas mezi mnou a Deivesonem, ale…nechci říkat, že lže nebo tak něco, ale Deiveson začal mít hodně výmluv. Poslední z nich se zraněním. Jestli je fakt zraněný, přeju mu rychlé uzdravení. Ale předtím měl zase lživé řeči o mně a o mých tréninkových parťácích, ty rasistické komentáře a tak. A ještě předtím chtěl více peněz od UFC, ti to odmítli a od té doby to jde z kopce,“ přišel Brandon s vlastním pohledem na celou situaci během předzápasových rozhovorů.

I to byl pravděpodobně jeden z důvodů, proč se rozhodl nečekat na Figueireda a raději se vrátit do klece proti někomu jinému:

Nechci čekat, loni jsem bojoval jenom v lednu. Letos taky v lednu, a pak už bych žádný fight neměl? Chci prostě jenom bojovat. Mluvil jsem s manažerem i s UFC, ať mi dají souboj o titul. A když ne, tak ok, ale chci být aktivní a bojovat.“

I v případě výhry na nadcházejícím turnaji se příliš neupíná k rozřešení rivality s Brazilcem a případnému sjednocení titulu. „Deiveson mě nezajímá, můj osobní cíl je, pokud budu zdravý, bojovat zase v prosinci. Když nebude Deiveson schopný nastoupit, můžu bojovat s vítězem zápasu PantojaPerez, to není žádný problém,“ navrhnul rovnou dalšího soupeře, který by pro něj mohl vzejít rovněž z aktuálního turnaje. Perez i Pantoja se spolu totiž utkají taktéž na hlavní kartě UFC 277 a oba patří do první pětky v muší váze.

K tomu všemu ale bude potřeba nejdříve vyzrát na Novozélanďana, což si podle svých slov sám Brandon velmi dobře uvědomuje.

Teď se soustředím na Kai Kara-Franceho, je hodně nebezpečný. Říkal jsem to už několikrát a chci to říct znovu. Je nebezpečný a myslím, že jeho poslední soupeř udělal tu chybu, že ho podcenil. A to já nechci. Musím ho respektovat, ale samozřejmě vím, že ho porazím,“ dodal s úsměvem Moreno s narážkou na zápas mezi Kara-Francem a Askarovem. V něm byl dagestánský fighter obrovským favoritem, ale přesto odcházel z klece jako poražený.

Moreno však do Kaie dobře zná, bude se jednat už o jejich druhý vzájemný souboj. Ten první v roce 2019 Mexičan vyhrál na body, i když u dvou rozhodčích prohrál úvodní pětiminutovku. Na otázku, v čem se liší současný Kara-France od toho, se kterým se střetl před třemi lety, odpověděl: „Rozhodně jeho sebedůvěra. Způsob, jak sebevědomě a odvážně se chová ve chvíli, kdy je v oktagonu. To dělá bojovníka strašně nebezpečného,“ odpověděl na otázku, v čem se liší současný Kara-France od toho, s kterým se střetl před třemi lety.

Faktorem, který může v neděli hrát velkou roli, jsou také zkušenosti. Kara-France za sebou nemá žádný zápas vypsaný na pět kol a samozřejmě je to pro něj taky premiérova příležitost na šampionský opasek.

Hodně lidí říká, že mám více zkušeností, že mám za sebou pětikolové zápasy, že mi to má pomoct a naopak znevýhodnit Kara-Franceho. Možná jo, když se všechno perfektně seběhne, dav začne šílet a Kai z toho znervózní. Super,“ nevyloučil potenciální výhodu na své straně Moreno. „Ale on má taky hodně zkušeností, zápasil na hodně různých místech. Když bojoval s Garbrandtem, tak byla aréna taky plná. Takže jestli ho něco ovlivní, fajn, ale když ne, jsem připravený na 25minutovou válku,“ dodal vzápětí s tím, že na nic takového rozhodně nespoléhá.

Jak se nakonec zápas odehraje a jestli se usměvavý Mexičan vrátí na (prozatímní) trůn muší váhy se dozvíme v neděli ráno. Hlavní část UFC 277 začíná ve 4 hodiny našeho času.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články