Muniz prohlásil, že je lepší grappler než Jacaré a pak všechny překvapil, když mu v zápase zlomil ruku

Muniz prohlásil, že je lepší grappler než Jacaré a pak všechny překvapil, když mu v zápase zlomil ruku zdroj: Getty Images

Ozvalo se hlasité křupnutí a legendární Brazilec „Jacaré“ Souza věděl, že je konec. Andre Muniz mu totiž těsným armbarem zlomil ruku.

Souboj Andreho Munize a Ronalda „Jacaré“ Souzy, byl typickým soubojem mladého lva proti zkušenému veteránovi. Jacaré je ostříleným bojovníkem, který bojoval snad se všemi velkými jmény své doby napříč těmi nejlepšími organizacemi. Jedná se o excelentního grapplera a několikanásobného mistra světa v brazilském jiu-jitsu, který dokázal porazit taková jména jako je Fabricio Werdum či Roger Gracie. V MMA se z něj ale stal komplexní bojovník, který uměl rozdávat i tvrdé knockouty.

Proti němu se postavil jeho krajan z Brazílie, Andre Muniz, který si na Jacarého dost věřil. Dokonce tak moc, že prohlásil, že je lepším grapplerem, než tento legendární bojovník, což měl problém na začátku utkání zkousnout i komentátor Joe Rogan:

„Muniz veřejně řekl, že je lepším grapplerem než Jacaré, což je hodně divoké prohlášení. Mluvíme tady o Jacarém, opravdové legendě, několikanásobném mistru světa. Je to týpek, kterému zlomil ruku Roger Gracie (možná nejlepší bojovník jiu-jitsu všech dob), on si ji dal za pásek a dobojoval zápas, ve kterém zvítězil na body. Tenhle chlap je prostě zabiják. Říct, že jsi lepší grappler než tenhle chlap… to je pořádný výstřel.“

Jenže Rogan jakoby to zakřikl a Muniz o pár minut později ukázal, že nemluvil jen tak do větru. Jacaré měl sice ze začátku zápasu lehce navrch a trefil několik dobrých kopů na Munizův spodek a dokonce jej i dostal na zem, kde mu rozdal pár dobrých úderů. Ale nakonec to byl Muniz, kdo se Jacarému dostal na záda, což byl začátek konce.

Brazilský veterán se sice nedal a svého soupeře setřepal na zem, ale Muniz mu stále držel pravou ruku, na kterou mu nasadil velice těsný armbar. Jacaré si uvědomil, že je v nebezpečí a místo toho, aby odplácal se snažil z nebezpečné páky dostat. Jenže Muniz páku utahoval stále víc a víc, až se ozvalo pořádné křupnutí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RedBeardEnt (@redbeardent)

Rozhodčí ihned věděl co se stalo a zápas okamžitě ukončil. Muniz totiž zlomil Jacarému pažní kost a bylo jasné, že je po zápase.

Jestli byste si mysleli, že byl Jacaré v nějaké bolestivé agónii, tak byste se mýlili. Brazilský veterán v klidu vstal a s úsměvem objal svého přemožitele a pogratuloval mu k vítězství. Přece jen, jak poznamenal komentátor Joe Rogan, nebyla to jeho první zlomená ruka.

Později na svůj Instagram Jacaré napsal, že je v pořádku, a že jej čeká operace:

“Děkuji všem za podporu a za zájem. Teď jsem v nemocnici se svojí manželkou a moje operace bude zítra. Děkuji UFC za veškerou podporu, kterou tady mám.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený La Mêlée (@lamelee_mma)

Jeho přemožitel Andre Muniz se na pozápasové tiskové konferenci vyjádřil, že čekal, že Jacaré jen tak neodplácá:

„Protože ho znám velice dobře, vím, že to muselo být tímto způsobem. Kdybych jej dostal do škrcení nebo do páky, nechal by se uspat nebo si zlomit ruku. Ale to je součástí hry, je to tak jak to je. Zatáhl jsem za jeho ruku a nemyslel jsem si, že se zlomí. Ale stalo se to. Přeji mu jen to nejlepší a doufám, že se vrátí brzy zpět. Přeji mu hodně štěstí při zotavování.“

Z vítězství měl Muniz ale očividně radost a je rád, že na zemi obstál proti tak nebezpečnému grapplerovi, jakým Souza je:

„Jsem moc šťastný. Je to neuvěřitelné. Opravdu tvrdě jsem trénoval, abych se na něj připravil. Musel jsem trénovat hodně jiu-jitsu a musel jsem studovat jeho taktiku. A jak jsem vám řekl v rozhovorech předtím, je to pro mě test mého grapplingu a já jsem obstál. Jsem moc šťastný, protože toto ukončení je oslavou mé kariéry v jiu-jitsu.“

Vítězstvím nad Jacarém Souzou, a hlavně způsobem, jakým to udělal, o sobě dal Muniz dost hlasitě vědět a brzy by mohl dostat zápas proti někomu z elitní patnáctky ve střední váze. Ještě před tím by ale rád vyzval k souboji další legendárního bojovníka:

„Rád bych bojoval v září nebo v říjnu. Slyšel jsem, že se má vrátit Nick Diaz a jestli by mi UFC dovolilo s ním zápasit, možná ve střední váze, tak bych se toho rád ujal.“

Zdroje:  mmajunkie.com , ufc.com

Nejnovější články