Video: Premiéra na jedničku. Thajec Tawanchai se ve ONE uvedl chladnokrevným KO highkickem

Video: Premiéra na jedničku. Thajec Tawanchai se ve ONE uvedl chladnokrevným KO highkickem "Chladnokrevný zabiják" i tak by se mohlo přezdívat Tawanchaovi. | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Organizace ONE Championship hlásí novou posilu. Thajec Tawanchai jasně ukázal, proč je jedním z nejlepších thaiboxerů na světě.

Dvaadvacetiletý Tawanchai patří doma v Thajsku k nejlepším bojovníkům současnosti a na kontě má už v tak nízkém věku okolo 160 zápasů, z nichž samozřejmě většinou odcházel jako vítěz. Není tedy divu, že mu před nedávnem nabídla angažmá také prestižní ONE Championship. Doplnil tak řady zástupců elitního klubu P.K.Saenchaimuaythaigymu v rámci této organizace. Na svou premiéru si ale musel počkat více než půl roku, protože bylo údajně velmi těžké pro něj najít soupeře.

Vhozenou rukavici nakonec přijal Sean Clancy, dvaatřicetiletý Ir, který aktuálně žije a trénuje v Thajsku a na kontě má okolo 60 zápasů, z nichž 44 vyhrál, polovinu KO před limitem. Pod ONE se jednalo o jeho druhý souboj, v tom prvním bodově nestačil na Tawanchaiova týmového kolegu Pongsiriho. Clancy začal trénovat thajský box až ve věku 21 let, ale rychle skočil do zápasení a během kariéry získal několik titulů, včetně prestižního WBC.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Seán Clancy (@clubberclancy)

"Jsem bojovníkem Muay Femur (technický typ), takže nejdu v zápasech nějak zběsile dopředu, mám klasický styl, rád si dávám na čas a útočím rychle. Myslím si, že je to krásné na pohled a má to úroveň," popsal svůj způsob boje před zápasem Tawanchai a nabídl dokonce predikci toho, jak zápas ukončí: "Předvedu svůj highkick, který je mou dobře známou zbraní."

Tawanchaie by na obávaného "zabijáka" tipoval jen málokdo. Zápas začal jako by ho na tréninku dali do dvojice s nováčkem, skoro se až zdálo, že se nudí. Když ale kopnul, mělo to rychlost i neuvěřitelnou razanci. Clancy se snažil ze všech sil, Thajcovou obranou však projít nedokázal, Tawanchai si s ním hrál jako kočka s myší. Po minutě a půl šel Ir na zadek a byl poprvé počítaný.

Thajec přidal lokty a Irův obličej se okamžitě zbarvil krví, navíc mu neustále hrozil levý highkick, který k jeho hlavě létal rychlostí blesku. Ve druhém kole zkusil Clancy víc tlačit, ale nebylo mu to nic platné. Tawanchai pokračoval v pomalé destrukci, skoro každý jeho úder našel cíl. Navíc ukazoval, že už dávno neplatí, že by Thajci neuměli boxovat.

O vítězi nebylo pochyb, Clancy měl jen pramalou šanci, že by svého soupeře ukončil, ani ve třetím kole to však nevzdával a snažil se tlačit. Moc dobře věděl, že největší riziko hrozí od Tawanchaiových kopů na hlavu, které bolely i přes kryt. Ir tedy usoudil, že bude lepší se jim raději vyhýbat. Spustil ruce a zkusil se zaklonit. Bam! Taiwanchowa levá noha přesně trefila bradu a Clancy šel bezvládně k zemi.

"Myslím, že bych měl poděkovat rozhodčímu, že to ukončil, protože po tom kopu jsem opět vstal a býval bych pokračoval," prozradil po zápase Clancy, který samozřejmě musel na vyšetření do nemocnice. "Na začátku zápasu jsem přestal vidět na jedno oko. Ano, prostě po pár tvrdých úderech přestalo fungovat, jako by ho někdo vypnul. Pokud se ptáte, proč jsem pokračoval, tak říkám, že mi Bůh dal oči 2, takže mi pořád jedno funkční zbývalo. Zrak se mi ale po chvíli vrátil a nyní už je to opět 100%. Zdravotnický tým ONE pro mě udělal první poslední, byl jsem na rentgenech a vyplynulo, že mám několik zlomenin. Takže díky dobré práci rozhodčího toho není víc."

Clancy také v jednom z rozhovorů zažertoval, že po každém zápase musí volat domů matce, že je v pořádku. Často po úderech lokty končí se sešitou hlavou, stehy si dokonce počítá. Aktuálně už jich prý je 215. Maminka nebude nadšená. Houževnatý Ir však nelituje. "Pokud chci být nejlepší, musím s nejlepšími bojovat. Mnozí se ho báli, já výzvu přijal a všichni víme, že bych do toho šel znovu. Nebojím se proher, ale toho, že to nezkusím a nebudu se snažit být lepší."

Tawanchai se v rámci ONE uvedl v nejlepším možném světle a bude zajímavé sledovat jeho cestu dál. S největší pravděpodobností jej brzy uvidíme bojovat o titul ONE v Muaythai bantamové váze, které nyní kraluje jeho krajan Nong-O.

Na celý zápas Tawanchai vs. Clancy se můžete podívat zde:

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články