Muší váha UFC bude mít prozatímního šampiona. Kara-France se v odvetě utká s Morenem a bude mu chtít oplatit porážku

Muší váha UFC bude mít prozatímního šampiona. Kara-France se v odvetě utká s Morenem a bude mu chtít oplatit porážku zdroj: Profimedia

Šampion muší váhy Deiveson Figueiredo si léčí zranění a bude tak nějakou dobu mimo hru. UFC se tak rozhodlo uspořádat souboj o prozatímní pás mezi talentovaným Kai Karou-Francem a nebezpečným Brandonem Morenem.

Současný šampion muší váhy Deiveson Figueiredo se léčí ze zranění obou rukou a vypadá to, že se do Oktagonu nevrátí dříve, než na konci roku. Podle zdrojů z UFC se tak připravuje zápas o prozatímní titul mezi bývalým šampionem Brandonem Morenem a novozélandským bojovníkem Kai Karou-Francem.

UFC by podle všeho chtělo tento souboj směřovat na turnaj UFC 277, který se má uskutečnit 30. července a lokalita bude ještě upřesněna. Oba bojovníci s tímto soubojem prý verbálně souhlasili.

Současný šampion Deiveson Figueiredo se s Brandonem Morenem utkal už třikrát, poprvé z toho byla remíza a pás zůstal Brazilci, podruhé Moreno v zápase naprosto dominoval a ve třetím kole Figueireda uškrtil a v lednu se oba borci utkali potřetí a tentokrát si vzal pás zpět Figueiredo po jednomyslném vítězství na body.

Původní plán v UFC byl takový, že se oba borci v oktagonu potkají počtvrté, ale to zhatilo Figueiredovo zranění: „Zranění prstu není takové, které se vyléčí přes noc,“ řekl šampion koncem března v rozhovoru pro mmafighting.com. „Měl jsem magnetickou rezonanci a poprosil jsem je, ať ty snímky pošlou do UFC. Mám ještě jedno zranění na levé ruce, takže nemůžu ani lapovat a to mě štve. Můžu teď trénovat jenom grappling, žádné údery.“

Figueiredo navíc nesouhlasí s tím, aby Moreno dostal další šanci na titul hned, ale chtěl, ať si ji zaslouží v zápase proti někomu jinému. Navíc obvinil Morena z rasismu a mnohem raději by se utkal proti Kai Kara-Francovi: „Zápas s Brandonem Morenem mě nezajímá. Byl ke mně rasistický, jeho fanoušci mě neustále na sociálních sítích bombardují a nadávají mi do opice. Morenův trenér sdílel mou fotku s obličejem opice. Ten zápas mě prostě kvůli tomu nezajímá. Tenhle týpek si nezaslouží titulový souboj kvůli svému rasistickému postoji. Zápas, který by se měl uskutečnit, je souboj proti mně a Kai Kara-Francovi… teď chci jeho hlavu.“

Ačkoliv všechny tři zápasy mezi Morenem a Figueiredem byly skvělé a zvedaly fanoušky ze sedaček, je pravda, že změna v personálním obsazení titulového zápasu by neuškodila. Druhý muž žebříčku muší váhy Kai Kara-Franc si však svůj duel s Figueiredem bude muset nejdříve vybojovat a porazit Brandona Morena.

S tím už se Novozélanďan jednou utkal před třemi roky a tenkrát prohrál po třech kolech na body. Kara-Franc se ale zlepšuje každým zápasem a poslední tři utkání nad kvalitními soupeři (Bontorin, Gabrandt a Askarov) vyhrál, přičemž si připsal dva tvrdé knockouty.

Zápas o prozatímní šampionský pás mezi Brandonem Morenem a Kai Kara-Francem tak bude vítaným zpestřením pro muší váhu a rozhodne o jejím dalším směřování.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články