Na koho si letos v UFC zasedli antidopingoví kontroloři?

Na koho si letos v UFC zasedli antidopingoví kontroloři? Jon Jones | zdroj: Getty Images

Loni měli antidopingoví kontroloři spadeno na Jiřího Procházku, který byl s počtem 64 odběrů suverénně nejtestovanějším bojovníkem v UFC. Koho si USADA vyhlédla letos?

Příliš časté testování může bojovníkům pořádně zkomplikovat přípravu. Zástupci antidopingové agentury USADA u niž totiž můžou zaklepat prakticky kdykoliv. “Dá se říct, že tohle byla jedna z největších zkoušek,” posteskl si loni Jiří Procházka a podotkl, že u něj zvonili prakticky obden. “Nenechají vás vyspat, protože vás vždycky budí kolem šesté hodiny. Chtějí po vás dva vzorky krve a jeden vzorek moči a je to minimálně na třičtvrtě hodiny, na hodinu, musíte se jim věnovat.”

Letos už český bojovník v hledáčku nebyl, testován byl podle oficiální databáze pouze devětkrát. Možná i kvůli tomu, že se po většinu roku dával do kupy po zranění ramene. Kdo byl naopak testován nejčastěji?

Clay Guida a Kamaru Usman – 20 testů

Jessica Andrade a Marlon Vera – 21 testů

Magomed Ankalaev – 22 testů

Ariane Carnelossi – 23 testů

Sharaputdin Magomedov – 25 testů

Jon Jones – 26 testů

Charles Johnson – 33 testů

Paulo Costa – 36 testů

Paulo Costa Paulo Costa postavou připomíná spíše kulturisty | zdroj: Profimedia

USADA začala pro UFC testovat v roce 2015, což byl tehdy v podstatě revoluční krok. Letos se ale partnerství zkomplikovalo kvůli Conoru McGregorovi, kterému antidopingový program nakonec znemožnil návrat do klece. Největší MMA organizace si tedy od příštího roku bude testování bojovníků zajišťovat sama. Mnozí se netají tím, že je to pro ně dobrá zpráva. Třeba právě brazilský svalovec Paulo Costa, který si z "otravných" kontrolorů rád utahuje na sociálních sítích.

Zdroje:  ufc.usada.org

Nejnovější články